Netradičná chuť spojenia feniklu a pomaranča vás môže osloviť. Je to lahodná pochúťka slnečných dní, ktorá obsahuje minimum kalórií. Vyskúšajte náš recept, porcia obsahuje 280 kcal.

Na 2 porcie feniklového šalátu s pomarančom potrebujeme:
- 2 hlavičky feniklu (približne 400 g)
- 2 malé cibule
- 8 reďkoviek
- 2 pomaranče
- 4 lyžice jablčného octu
- 2 lyžice orechového oleja
- soľ, korenie
- 2 lyžice posekaných vlašských orechov
Ako na to?
- Umyte feniklové hlavičky, zelené stonky odrežte, zvyšok pokrájajte na jemné slížiky.
- Očistite cibuľu a nakrájajte na krúžky.
- Reďkovky umyte a pokrájajte na tenké plátky.
- Ošúpte pomaranč a rozkrájajte na kocky.
- Pripravte si dve misky vložte do nich fenikel, cibuľu, reďkovku a pomaranč.
- Šalát pokvapkajte octom a orechovým olejom, ochutte soľou a korením, premiešajte a ozdobte posekanými orechami.
- Podávajte.
Vyskúšajte aj recept s feniklom podľa TV Varecha:
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Zapekaný fenikel na Varecha.sk