Keďže je momentálne všetko trochu inak, ako sme si plánovali, prečo neskúsiť aj tradičné dobroty upiecť tiež trochu inak?

Na veľkonočného baránka bez lepku potrebujeme:
- 1/2 hrnčeka čakankového sirupu
- citrónová šťava z polovice citróna
- 1 hrnček gréckeho bieleho jogurtu
- 1 vrecúško KetoDiet proteínového nápoja
- 1 ks kypriaceho prášku do pečiva
- 1,5 hrnčeka mandľovej múky
- 1/2 hrnčeka mletých ľanových semienok
- 1/2 hrnčeka mletého maku
- 4 vajcia
Ako na to?
- Grécky jogurt rozmiešame, pridáme mandľovú múku, obsah vrecúška alebo 2 odmerky proteínového nápoja, vajcia, rozmixované ľanové semienka, mak, citrónovú šťavu, čakankový sirup a 1 prášok do pečiva.
- Všetko poriadne zmiešame a vlejeme do vymastenej formy.
- Pečieme cca 40 minút na 180 °C.
Vyskúšajte aj recept na bryndzové pagáčiky z TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Bryndzové pagáčiky na Varecha.sk