Špagety z cukety a mrkvy, na nich pečené paradajky s bazalkou! Dáte si?

Ak máte doma špiralizér, klasické cestoviny vymeňte za zeleninové. Neoľutujete, ich chuť vás prekvapí.

04.04.2020 12:00
debata

Na zeleninové (mrkvovo-cuketové) špagety s pečenými paradajkami potrebujeme ( pre 2–3 osoby):

Cuketovo-mrkvové špagety s rajčinami. Foto: SHUTTERSTOCK
cuketa, špagery Cuketovo-mrkvové špagety s rajčinami.
  • 200 g cherry paradajok
  • olivový olej
  • 250 g mrkvy
  • 2 cukety
  • 2 šalotky
  • 40 g parmezánu
  • čerstvú bazalku
  • korenie, soľ

Ako na to?

  • Paradajky poukladajte na plech, posypte soľou, pridajte bylinky podľa chuti a trochu olivového oleja. Pečte v rúre na 200 stupňov Celzia, až kým nezačnú jemne praskať.
  • Medzitým ošúpte mrkvu a cuketu, potom nastrúhajte špiralizérom na špagety.
  • Šalotku ošúpte a pokrájajte na jemné kúsky.
  • Na olivovom oleji opečte šalotku, po 2–3 minútach pridajte cuketové a mrkvové špagety.
  • Ochuťte soľou a korením, mierne duste so šalotkou 3 minúty.
  • Špagety dajte na tanier, pridajte paradajky z rúry, posypte parmezánom, ozdobte bazalkou.
  • Podávajte!

Cuketa a paradajky? – Vyskúšajte aj recept z TV Varecha

Ďalší chutný a zdravý recept z cukety, ktorý splní všetky gastronomické kritériá na lahodnú chuť, lákavú vôňu a oku lahodiacu farebnosť.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mrkva #cuketa #špagety
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy

+ Nestojte príliš dlho na slnku, mohli by ste dostať úpal.
Neponižujte starších ľudí, vedia pracovať tak dobre ako...

+ Prestaňte jesť v rýchlych občerstveniach, radšej si niečo doma navarte.
Zdokonaľte sa v jazyku, ku svojej práci...