Štyri nápady na nepečené dezerty

28.03.2020 16:00
Čokoládové košíčky s tvarohom a jahodami
Čokoládové košíčky s tvarohom a jahodami. Autor:

Príprava dezertov nemusí byť náročná. Tie menej náročné nemusíme piecť, stačí nám chladnička, prípadne aj želatína.

Torta „pokušenie“

Potrebujeme:

1 smotana na šľahanie, 4 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 tégliky kyslej smotany, 250 g detských piškót, ovocný kompót podľa chuti

Postup:

1. Vyšľaháme šľahačku dotuha, zašľaháme do nej práškový a vanilkový cukor. Zľahka vmiešame dva tégliky kyslej smotany, piškóty a ovocie.
2. Zmes dáme do tortovej formy či misy a necháme v chlade aspoň dve hodiny tuhnúť. Povrch torty ozdobíme ovocím, napríklad plátkami kivi, mesiačikmi mandarínok a kúskami jahôd.

Tvarohová strecha

Potrebujeme:

1 a 1/2 vrecúška mletej želatíny, 700 g mäkkého tvarohu (polotučný alebo tučný), 200 ml mlieka, 120 g práškového cukru, 60 rozohriatej horkej čokolády, 60 g rozohriatej bielej čokolády, 3–4 PL malinovej alebo jahodovej šťavy

Postup:

1. Formu vyložíme potravinárskou fóliou. Želatínu zalejeme mliekom a necháme 10–15 minút napučať. Potom ju vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme – nevaríme, len zahrievame.
2. Tvaroh vyšľaháme s cukrom. Želatínovú tekutinu rozdelíme na tri časti. Do jednej vmiešame tmavú čokoládu, do ďalšej bielu čokoládu a do poslednej ovocnú šťavu. Potom ku všetkým zmesiam prišľaháme na tretiny rozdelený tvaroh.
3. Hmoty hneď nalejeme alebo rozotrieme do formy. Nožom alebo vidličkou ich opatrne niekoľkými ťahmi premiešame, aby sa vrstvy mierne prekryli. Vrch uhladíme a dáme najlepšie cez noc stuhnúť do chladničky. Múčnik opatrne vyklopíme na tanier. Prelievame ho šťavou alebo zdobíme vyšľahanou šľahačkou, rozpustenou čokoládou a podobne.

Tiramisu po česky

Potrebujeme:

2 tégliky nátierkového masla bez príchuti, 2 tégliky smotany na šľahanie, 4–5 PL cukru, 1–2 kl instantnej kávy, 2 PL mandľového likéru, 1 PL kakaa, 2 balíčky cukrárskych piškót

Postup:

1. Kávu nasypeme do hrnčeka, zalejeme 100 ml vriacej vody a primiešame likér. Začneme šľahať smotanu, a keď začne tuhnúť, pridáme cukor a nátierkové maslo (izbovej teploty). Šľaháme, kým nevznikne hladký krém.
2. Obdĺžnikovú misku (rozmer asi 20 × 30 cm) vyložíme vrstvou cukrárskych piškót. Pokvapkáme ich polovicou kávy a počkáme, kým vsiakne. Potrieme polovicou krému a všetko zopakujeme.
3. Krém na povrchu uhladíme, formu prikryjeme a vložíme na niekoľko hodín do chladu (najlepšie cez noc). Pred rozkrájaním múčnik posypeme cez sitko kakaovým práškom.

Čokoládové košíčky s tvarohom a jahodami

Potrebujeme:

220 g čokoládových BeBe sušienok, 180 g horkej čokolády, 500 g mäkkého tvarohu, 200 g kyslej smotany, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 40 g jahôd, lístky medovky na ozdobu

Postup:

1. Sušienky rozdrvíme a čokoládu roztopíme nad parou. Tekutú čokoládu premiešame so sušienkovou drvinou. Misky vyložíme potravinovou fóliou a pomocou lyžice čokoládovú hmotu natlačíme na dno a okraje misiek. Dáme ich na hodinu stuhnúť do chladničky.
2. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, práškovým a vanilkovým cukrom. Stuhnutú čokoládovú misku opatrne vyklopíme, odstránime fóliu a naplníme ju tvarohovo-smotanovou hmotou. Navrch rozložíme jahody a nakoniec dezert dozdobíme lístkami medovky. Podávame vychladené.

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Domáca margotka na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

#želatína #tvaroh #tiramisu #recept #nepečený zákusok #nátierkové maslo #instantná káva #dezert #čokoláda
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku