Bezmäsitý obed hotový za 20 minút! Rýchla tekvicová omeleta

Odskočiť si z domácej kancelárie do kuchyne navariť obed? Ak vám dochádza inšpirácia, ponúkame rýchly recept bez mäsa.

26.03.2020 13:00
debata

Chutná tekvica Hokkaido ako základ omelety s vajíčkom. Na dochutenie pridajte čerstvú zeleninu alebo lahodný bylinkový dip.

Omeleta s tekvicou Hokkaido. Foto: SHUTTERSTOCK
Hrášková omeleta s pažítkou Omeleta s tekvicou Hokkaido.

Potrebujeme (na 1 porciu)

  • 300 g tekvice Hokkaido
  • 2 vajcia
  • soľ, korenie
  • štipku muškátového orieška
  • 1 PL oleja
  • 100 g kyslej smotany
  • 1 ČL citrónovej šťavy

Ako na to?

  • Tekvicu ošúpte a postrúhajte na strúhadle.
  • Vajíčka rozmiešajte so soľou, korením a muškátovým orieškom, zmiešajte s pripravenou tekvicou.
  • Rozpáľte panvicu a opečte ako klasickú omeletu, kým nebude zlatohnedá.
  • Ako dip použite kyslú smotanu, do ktorej pridáte citrónovú šťavu a čerstvé bylinky podľa chuti.
  • Môžete podávať aj s čerstvou zeleninou.
  • Čas prípravy: 20 minút
  • 1 porcia obsahuje: 380 kcal

Máte radi tekvicu? Vyskúšajte aj recept z TV Varecha

Video
Nátierka z pečenej tekvice s jednoduchým domácim pečivom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obed #tekvica Hokkaido

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...