Chutná tekvica Hokkaido ako základ omelety s vajíčkom. Na dochutenie pridajte čerstvú zeleninu alebo lahodný bylinkový dip.
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme (na 1 porciu)
- 300 g tekvice Hokkaido
- 2 vajcia
- soľ, korenie
- štipku muškátového orieška
- 1 PL oleja
- 100 g kyslej smotany
- 1 ČL citrónovej šťavy
Ako na to?
- Tekvicu ošúpte a postrúhajte na strúhadle.
- Vajíčka rozmiešajte so soľou, korením a muškátovým orieškom, zmiešajte s pripravenou tekvicou.
- Rozpáľte panvicu a opečte ako klasickú omeletu, kým nebude zlatohnedá.
- Ako dip použite kyslú smotanu, do ktorej pridáte citrónovú šťavu a čerstvé bylinky podľa chuti.
- Môžete podávať aj s čerstvou zeleninou.
- Čas prípravy: 20 minút
- 1 porcia obsahuje: 380 kcal
Máte radi tekvicu? Vyskúšajte aj recept z TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Tekvicová paštéta s brioškou na Varecha.sk