Pracujete z domu a premohol vás náhly hlad? Šampiňónovú polievku máte raz-dva

Popri práci musíte predsa aj čosi jesť. Ak pracujete, času na dlhé státie za sporákom zrejme nemáte. Ak vás ochromí hlad, hustú šampiňónovú polievku pripravíte za pol hodinky.

21.03.2020 12:00
debata

Na hustú šampiňónovú polievku potrebujeme (4 porcie):

Hustá šampiňónová polievka. Foto: SHUTTERSTOCK
cuketa, polievka, krémová polievka Hustá šampiňónová polievka.
  • 2 šalotky
  • 2 jarné cibule
  • šampiňóny – 500 g
  • 2 lyžice masla
  • vývar 750 ml
  • 200 ml smotany na varenie
  • 50 ml mlieka
  • 3 polievkové lyžice múky
  • soľ, korenie
  • čerstvú petržlenovú vňať (ak máte)

Ako na to?

  • Očistiíme šalotku a nahrubo ju nasekáme. Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na krúžky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
  • Maslo rozpustíme na panvici a orestujeme na ňom šampiňóny. Ak už majú hnedastú farbu, pridáme šalotku a jarnú cibuľu. Miešame na panvici päť minút, potom podlejeme vývarom. Varíme desať minút.
  • Po tejto dobe trocha šampiňónov odložíme nabok. Zvyšok polievky zmixujeme ručným mixérom. Pridáme smotanu a privedieme do varu za stáleho miešania.
  • Múku v mlieku vymiešame a pridáme do bublajúcej polievky, aby trochu zhustla. Aj šampiňóny, ktoré sme odložili nabok.
  • Ochutnáme a dochutíme dostatočným množstvom soli a korenia, ozdobíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Porcia polievky obsahuje 260 kcal

Ak máte chuť na šampiňóny, vyskúšajte aj recept z TV Varecha:

Video
Milovníci húb majú neobmedzené možnosti na chutné recepty. Do zbierky si môžu pridať aj tento...

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #polievka #obed #práca z domu #šampiňóny

+ Neponocujte, potrebujete viac oddychovať, hlavne ak ste po chorobe.
Nemíňajte peniaze na svoj vzhľad, skúste...

+ Všetky svoje bolesti riešte okamžite, nenechávajte to zájsť ďaleko.
Šetrite si peniaze, avšak rozumne, to čo...