Pracujete z domu a premohol vás náhly hlad? Šampiňónovú polievku máte raz-dva

, 21.03.2020 12:00

Popri práci musíte predsa aj čosi jesť. Ak pracujete, času na dlhé státie za sporákom zrejme nemáte. Ak vás ochromí hlad, hustú šampiňónovú polievku pripravíte za pol hodinky.

Na hustú šampiňónovú polievku potrebujeme (4 porcie):

Hustá šampiňónová polievka.
Hustá šampiňónová polievka. Autor: SHUTTERSTOCK
  • 2 šalotky
  • 2 jarné cibule
  • šampiňóny – 500 g
  • 2 lyžice masla
  • vývar 750 ml
  • 200 ml smotany na varenie
  • 50 ml mlieka
  • 3 polievkové lyžice múky
  • soľ, korenie
  • čerstvú petržlenovú vňať (ak máte)

Ako na to?

  • Očistiíme šalotku a nahrubo ju nasekáme. Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na krúžky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
  • Maslo rozpustíme na panvici a orestujeme na ňom šampiňóny. Ak už majú hnedastú farbu, pridáme šalotku a jarnú cibuľu. Miešame na panvici päť minút, potom podlejeme vývarom. Varíme desať minút.
  • Po tejto dobe trocha šampiňónov odložíme nabok. Zvyšok polievky zmixujeme ručným mixérom. Pridáme smotanu a privedieme do varu za stáleho miešania.
  • Múku v mlieku vymiešame a pridáme do bublajúcej polievky, aby trochu zhustla. Aj šampiňóny, ktoré sme odložili nabok.
  • Ochutnáme a dochutíme dostatočným množstvom soli a korenia, ozdobíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Porcia polievky obsahuje 260 kcal

Ak máte chuť na šampiňóny, vyskúšajte aj recept z TV Varecha:

Milovníci húb majú neobmedzené možnosti na chutné recepty. Do zbierky si môžu pridať aj tento...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Páči sa Vám tento článok? Prosíme, podporte kvalitnú žurnalistiku.

Cieľom denníka Pravda a jeho internetovej verzie je prinášať Vám každý deň aktuálne spravodajstvo. Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť Poslať SMS Predplatiť denník
#šampiňóny #práca z domu #polievka #obed
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Doprajete si poriadny odpočinok a budete relaxovať s dobrou knihou.
Nekritizujte prácu iných, pretože...

+ Zvýšte pozornosť pri varení, spotreba údenín a mastných jedál rastie.
Konečne sa rozhodnete...