0

Cibuľa je kráľovná slovenskej kuchyne

18.03.2020 12:00
Čerstvý syr s cibuľkou a klíčkami na...
Čerstvý syr s cibuľkou a klíčkami na vajíčkových lievancoch. Autor: ,

Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovná slovenskej kuchyne a začínali ňou prípravu každej omáčky, polievky, guláša...

Veď aj obyčajný mastný chlieb, roztlačené zemiaky či vývar sa vďaka cibuli dotknú kulinárskeho neba. Táto intenzívne voňavá zelenina je skrátka spätá s gastronomickou históriou nášho národa. Nevraviac o slávnej sladkej pukanskej cibuli alebo o mladej cibuľke či pažítke, ktorými v kuchyni vstupujeme do jarnej sezóny.

Cibuľová nátierka s jablkami a so syrom

Na 4 porcie potrebujeme:

150 g cibule, 1 PL majonézy, 1 PL bieleho jogurtu, 1 PL citrónovej šťavy, cukor, soľ, jablko, syr na strúhanie

Postup:

1. Cibuľu nakrájame a sparíme horúcou vodou, necháme vychladnúť a pridáme nahrubo nastrúhané jablko.
2. Do cibule s jablkom pridáme majonézu, jogurt, citrónovú šťavu, nastrúhaný syr, cukor podľa chuti a soľ.

Čerstvý syr s cibuľkou a klíčkami na vajíčkových lievancoch

Na 4 porcie potrebujeme:

8 vajec, 1 cottage syr, 1 viazanička mladej cibuľky, 50 g mungo klíčkov, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika

Postup:

1. Vajíčka rozbijeme, ochutíme soľou a korením, rozšľaháme a pečieme v lievancovej panvici.
2. Cottage syr ochutíme soľou a korením, pridáme nasekanú mladú cibuľku, mungo klíčky a mletú papriku, aj štipľavú a touto nátierkou potrieme vaječné lievance.

Recepty pripravili Ľuboš Galbavý a Silvia Varačková z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

0 debata debata
Viac na túto tému: #recept #nátierka #lievance #klíčky #Jablká #cottage #cibuľa

+ Neznepokojujte sa predvolaním na vyšetrenie, je to len preventívna prehliadka.
Nepremárnite svoje...

+ Veľa nezdravých surovín vám bude spôsobovať zdravotné problémy.
Máte pred sebou najlepšiu ponuku práce akú...