Pokiaľ si ho netrúfate hľadať vo voľnej prírode a riskovať zámenu s konvalinkou, potom stavte na istotu a zasaďte si ho na polotienisté až tienisté miesto vo vašej záhradke alebo vyrazte priamo na trh, kde ho už teraz zoženiete. A potom sa pustite do prípravy vajíčkového šalátu s medvedím cesnakom. Tu je recept:
Potrebujeme:
- 4 – 6 uvarených vajec
- zväzok medvedieho cesnaku
- soľ, korenie
- 2 ks jarnej cibuľky
- olivový olej
- lyžička horčice, prípadne avokádo
- trocha jogurtu alebo kokosového mlieka na zjemnenie
Ako na to?
- Uvarené vajcia ošúpte a pokrájajte
- Rovnako tak nakrájajte zväzok opraného medvedieho cesnaku, zmiešajte s vajcami, pridajte soľ, pokrájané jarné cibuľky, čerstvo namleté čierne korenie, 1 – 2 lyžičky horčice
- Zmes môžete spojiť hustým jogurtom alebo kokosovým mliekom a trochou jablčného octu, prípadne môžete pridať aj avokádo
Máte radi chuť cesnaku? Vyskúšajte aj cesnakový chlebík podľa TV Varecha:
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Cesnakový trhací chlebík na Varecha.sk