Pohlreich prezradil, ktoré dni si netreba v reštaurácii objednávať rybu

Šéfkuchár Zdeněk Pohlreich sa vracia na televízne obrazovky s novou šou Superšéf - 24 hodín do pekla a späť.

05.02.2020 09:00
Zdeněk Pohlreich Foto:
Šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.
debata

„Toto sa nedalo odmietnuť,“ povedal s úsmevom v šou Jana Krausa. "Je to skvelý nápad. Pripadám si ako tí starí boxeri, čo si hovoria, mám ešte na ten jeden zápas, ten si ešte dám a potom uvidíme.

„Nový program, v ktorom si vezme maskovaný Pohlreich do parády počas 24-hodín nejakú reštauráciu, je podľa neho ďaleko svižnejší než čokoľvek predtým. "Za dvadsaťštyri hodín sa snažíme ľuďom naliať do hlavy to, čo sme predtým skúšali päť dní,“ vysvetľuje s tým, že tam príde v prezlečení ako hosť, nechá ich uvariť ich špeciality a následne to celé odštartujú. „Ja sa odmaskujem a začína tých 24-hodín do pekla a späť. Tentokrát to robíme vo väčšej skupine, sú tam dvaja kuchári, ktorí varia a množstvo ďalších ľudí,“ pochvaľuje si veľkorysú produkciu Zdeněk Pohlreich a tiež sa pridáva ku Krausovym pochvalným slovám voči českej gastronómii.

Zdeněk Pohlreich v šou Jana Krausa. Foto: Prima
Zdeněk Pohlreich Zdeněk Pohlreich v šou Jana Krausa.

„Tu v Prahe je v každej diere do baráku nejaká krčma, je tu strašne tvrdá konkurencia,“ domnieva sa a dodáva, že obzvlášť nerád má dovoz jedál. Na rozdiel od Jana Krausa, ktorý tvrdí, že keď príde hladomor, je za dovoz jedla šťastný a púšťa sa do neho rovno, z plastu. „Čo je to za estetiku?“ Pýta sa znechutene šéfkuchár.

„Nemám rád, keď je jedlo v tej krabici a je to len palivo“. Ako podľa neho na prvý pohľad spoznáme, či sme prišli do dobrej reštaurácie? „Predovšetkým by tam mali byť nejakí ľudia a potom tam platia viac-menej rovnaké pravidlá, ako keď prídete k niekomu domov.“ Ďalej radí, aby sme sa v reštauráciách vyhýbali v pondelok a utorok rybám. „Sú dni, kedy je lepšie rybu preskočiť, pretože naposledy sa lovia v piatok. Takže sa tiež môže stať, že potom už je ryba trochu archívna. Je dobré sa vyhýbať veciam ako dusená rybia zmes, tam to funguje ako fondy v bankách, tiež sa tam nahádže všetko,“ opísal ako hosť v šou Jana Krausa, ktorú si diváci môžu pozrieť v stredu, 5. februára o 20.15 h na Prima PLUS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeněk Pohlreich

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...