Černice
Vďaka 2,7 gramu sacharidov na 100 gramov sú tieto bobuľovité plody skutočným zázrakom, čo sa obsahu cukru v ovocí týka. Aj vďaka svojej modro-čiernej farbe sú neuveriteľne zdravé. Sfarbenie je spôsobené sekundárnymi rastlinnými látkami, takzvanými flavonoidmi. Majú protizápalové a antioxidačné vlastnosti.
Maliny
125 gramový košíček malín má 4,4 g cukru a je ideálny ako desiata. Bobule sú tiež plné fytolátok a vďaka svojim antioxidačným účinkom sú ideálnou prevenciou rakoviny. Tip: Do mixéra vložte mrazené maliny, limetkovú šťavu a tvaroh, krátko ich mixujte a máte lahodný dezert.
Jahody
Jahody sú 4,9 gramami cukru ideálnym ovocím, hodia sa ako dezert po hlavnom chode.
Marhule
Sú lahodné a takisto nízko-sacharidové. Marhule obsahujú na 100 gramov 7,8 gramov cukru. Namiesto jablkového koláča, ktorý obsahuje viac cukru, tak dajte prednosť marhuľovému.
Melón
Melón obsahuje veľa vody. Na 100 gramov má 6 gramov cukru. Počas horúceho leta určite zjeme viac ako 100 gramov, o líniu sa však v tomto prípade báť netreba.
Broskyne
Broskyňa sa tiež radí medzi nízkosacharidové ovocie – 8 gramov cukru na 100 gramov. Broskyňu môžete spolu s avokádom nakrájať na plátky, posypať tekvicovými semiačkami a máte výborný snack na popoludnie.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Rukolovo-jahodový šalát na Varecha.sk