Blue Champagne
Na 1 porciu potrebujeme:
10 kociek ľadu, 20 ml curacao blue, 20 ml vodky, 20 ml limetkovej šťavy, šumivé víno, 1 čerešňa v maraschine – na ozdobu
Postup:
Kocky ľadu nahrubo rozdrvíme a vložíme do šejkra. Prilejeme modré curacao, vodku a limetkovú šťavu. Dôkladne pretrepeme. Precedíme do pohára na sekt a dolejeme šumivým vínom. Ozdobíme čerešničkou.
Biely medveď
Na 1 porciu potrebujeme:
40 ml vodky, 20 ml kávového likéru, 20 ml smotany
Postup:
Pohár naplníme ľadom (asi do dvoch tretín). Na ľad vylejeme vodku a pridáme kávový likér. Potom pohár dolejeme smotanou a premiešame.
Gimlet
Na 1 porciu potrebujeme:
ľad, 70 ml džinu, 15 ml limetkovej šťavy, 15 ml cukrového sirupu
Postup:
1. Do pohára dáme džin, limetkovú šťavu a cukrový sirup. Pridáme ľad, dáme do šejkra a premiešame. Ak nemáme šejker, premiešame lyžicou.
2. Rozdelíme do pohárov (do každého môžeme pridať aj ľad), ozdobíme limetkou prípadne čerstvou bylinkou a podávame.
Daiquiri
Na 1 porciu potrebujeme:
45 ml bieleho rumu, 25 ml limetkovej šťavy, 15 ml sladkého sirupu, ľad
Postup:
Na prípravu daiquiri budeme potrebovať šejker. Všetko poriadne vychladíme, tak bude drink chutnejší a osviežujúcejší. Na ozdobu sa najčastejšie používa polovica plátka limetky. Do šejkra dáme ľad a prilejeme ingrediencie. Poriadne premiešame a cez sitko prelejeme do koktailového pohára.
Nealko verzia:
Najznámejšie Daiquiri je jahodové virgin Daiquiri. Na prípravu budeme potrebovať 2–3 jahody, štvrť pohára cukru, 1 veľkú lyžicu limetkovej šťavy, trištvrte pohára limetkovo/citrónovo ochutenej sódy a 4 kocky ľadu. Všetko vložíme do mixéra a rozmixujeme na čo najjemnejšiu konzistenciu.
Bellini
Na 1 porciu potrebujeme:
5 cl broskyňovej šťavy, 1 strek likéru Apricot brandy, šumivé víno, mätové lístky na ozdobu
Postup:
Broskyňovú šťavu a Apricot nalejeme do pohára na šampanské víno, premiešame a doplníme šumivým vínom a ozdobíme lístkami mäty.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Flambovaný ananás na Varecha.sk