Hrste plné orechov - ladné chuťové kombinácie

Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias našich praprababičiek svietia na gastronomickom sladkom nebi.

23.11.2019 17:00
mandľové lievance Foto: ,
Mandľové lievance bez lepku.
debata

Ale suché plody patria aj do slanej kuchyne. Dokážu dobre doplniť mäsové a rybacie jedlá, obohacujú rôzne druhy omáčok a dipov. Dajú sa z nich pripraviť nevšedné a pritom chuťovo veľmi ladiace kombinácie.

Mandľové lievance bez lepku

Na 5–6 porcií potrebujeme:
350 g mletých mandlí (mandľová múka), 80 g rozpusteného masla, 50 g medu, 8 vajec, 2 kl prášku do pečiva, olej na pečenie
Postup:
1. Všetky suroviny dôkladne vymiešame a v panvici na lievance pečieme pri nižšej teplote (pri vysokej teplote môžu mandle zhorknúť).
2. Hotové mandľové lievance plníme podľa vlastnej chuti lekvárom, džemom, tvarohom…

Pikantná nátierka z kešu orieškov

Na 6 porcií potrebujeme:
350 g kešu orieškov, 3 čerstvé čili, 4 strúčiky cesnaku, 100 ml olivového oleja, 1–2 limetky, soľ
Postup:
1. V mixéri rozmixujeme kešu oriešky najemno, pridáme čili, cesnak a olivový olej. Dochutíme podľa chuti limetkovou šťavou a soľou.
2. Ak je nátierka príliš hustá, môžeme pridať počas mixovania trochu vody. Na spestrenie chuti môžeme pridať vňať koriandra alebo petržlenu.

Recepty pripravil František Mátéffy, šéfkuchár v Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači-Sielnici

Video
Tvarohovo-jablkový cheesecake bez cukru a bez múky

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Zdravý cheesecake na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #orechy #mandle #nátierka #kešu #lievance

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...