Objavuje sa karfiol vo vašom jedálničku len zriedka? To je škoda!

13.11.2019 09:00
karfiol
Neviete, ako pripraviť karfiol? Autor:

Pripravte si ľahkú večeru, ktorej základom je karfiol. Tu je recept.

A aj keď po ňom siahnete, skončí buď v polievke alebo v trojobale? To je škoda! Karfiol ponúka mnohoraké spôsoby využitia v kuchyni. Oplatí sa po ňom siahnuť aj v čase, kedy si strážite líniu a vyhýbate sa sacharidom.

Táto zelenina sa pýši obsahom vitamínu C, kyseliny listovej či draslíka. Obsahuje aj vlákninu, takže sa po jeho konzumácii nebudete cítiť hladná. Sto gramov čerstvého karfiolu obsahuje iba 25 kcal a 5 g sacharidov – takže naozaj sa ho netreba báť ani počas diéty. Vďaka obsahu zdraviu prospešných látok je karfiol potravina, ktorá prispieva k správnemu fungovaniu ľudského organizmu a dodáva telu živiny, ktoré nám častokrát v strave chýbajú.

Pripravte si karfiol so šunkou a parmezánom

Potrebujeme:

  • 300 g karfiolu
  • 1 šalotku
  • 50 g šunky
  • 1 ČL oleja
  • 2 PL vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 10 g strúhaného parmezánu

Ako na to?

  • Karfiol rozdelíme na ružičky a umyjeme.
  • Šalotku očistíme a pokrájame na kocky.
  • Rozohrejeme olej a opečieme na ňom šalotku spolu so šunkou.
  • Pridáme karfiol a zeleninový vývar, povaríme 5 až 6 minút, tak, aby sa karfiol nerozvaril.
  • Dochutíme soľou a korením, na tanieri ešte posypeme parmezánom.

Vyskúšajte aj karfiolový „steak“ z TV Varecha.

Trošku netradičná kombinácia, aby sme stále nejedli iba mäso

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#vitamíny #karfiol #jeseň
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Zabudnite na nervozitu, upokojte sa a zrelaxujte, potrebujete to.
Prispejte na charitu, budete mať sami zo...

+ Svoje zdravie neodkladajte na neskôr, riešte ho okamžite.
Nebojte sa, v ničom nezostanete sami, nemáte sa...