Objavuje sa karfiol vo vašom jedálničku len zriedka? To je škoda!

Pripravte si ľahkú večeru, ktorej základom je karfiol. Tu je recept.

13.11.2019 09:00
karfiol Foto:
Neviete, ako pripraviť karfiol?

A aj keď po ňom siahnete, skončí buď v polievke alebo v trojobale? To je škoda! Karfiol ponúka mnohoraké spôsoby využitia v kuchyni. Oplatí sa po ňom siahnuť aj v čase, kedy si strážite líniu a vyhýbate sa sacharidom.

Táto zelenina sa pýši obsahom vitamínu C, kyseliny listovej či draslíka. Obsahuje aj vlákninu, takže sa po jeho konzumácii nebudete cítiť hladná. Sto gramov čerstvého karfiolu obsahuje iba 25 kcal a 5 g sacharidov – takže naozaj sa ho netreba báť ani počas diéty. Vďaka obsahu zdraviu prospešných látok je karfiol potravina, ktorá prispieva k správnemu fungovaniu ľudského organizmu a dodáva telu živiny, ktoré nám častokrát v strave chýbajú.

Pripravte si karfiol so šunkou a parmezánom

Potrebujeme:

  • 300 g karfiolu
  • 1 šalotku
  • 50 g šunky
  • 1 ČL oleja
  • 2 PL vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 10 g strúhaného parmezánu

Ako na to?

  • Karfiol rozdelíme na ružičky a umyjeme.
  • Šalotku očistíme a pokrájame na kocky.
  • Rozohrejeme olej a opečieme na ňom šalotku spolu so šunkou.
  • Pridáme karfiol a zeleninový vývar, povaríme 5 až 6 minút, tak, aby sa karfiol nerozvaril.
  • Dochutíme soľou a korením, na tanieri ešte posypeme parmezánom.

Vyskúšajte aj karfiolový „steak“ z TV Varecha.

Trošku netradičná kombinácia, aby sme stále nejedli iba mäso

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy
debata chyba
Viac na túto tému: #vitamíny #karfiol #jeseň