Vynechávate počas diéty polievku? Čo na to odborníčka?

Pečivo alebo cestovina k polievke? Ak máte sedavé zamestnanie a snažíte sa držať si líniu, radšej nie.

06.11.2019 17:00
kaleráb, polievka, Foto:
Chudnete? Aká polievka je pre vás vhodná a aké už nie?
debata

Ako je to s polievkami a štíhlou líniou? Myslíte si, že počas diéty je potrební vzdať sa polievky? Aký názor má odborníčka? „Polievky môžeme do nášho jedálničku zaradiť ako hlavné jedlo, ale aj ako prvý chod, po ktorom bude hlavné jedlo nasledovať. Pokiaľ obedujeme len polievku, množstvo bude určite väčšie ako v prípade, že po polievke ešte bude nasledovať ďalšia porcia jedla. Rovnako dôležité je zamerať sa na druh polievky. Keď bude len zeleninová, určite nám ako hlavný chod nepostačí. Polievka by mala obsahovať i bielkoviny v podobne mäsa alebo vajíčka a podobne, aby nás dostatočne zasýtila a mohli sme ju v jedálničku považovať za hlavný chod,“ vysvetľuje rozdiel výživová poradkyňa Martina Dvořáková.

K mnohým polievkam konzumujeme pečivo alebo cestovinu. Ak však nepracujeme manuálne, takúto veľkú dávku sacharidov nepotrebujeme. „Dve základné zložky pečiva, múka a tuk, nie sú pre naše stravovanie to pravé a nemali by sme ich množstvo preháňať. Najmenej vhodné je biele pečivo, ktoré by sme mali radšej nahradiť celozrnným, ražným alebo špaldovým. Avšak ak počas dňa nemáte veľký výdaj energie, skúste sa pečivu vyhnúť úplne. Je to len o vašom postoji, telo si navykne rýchlo a bez problémov,“ radí odborníčka na ketodiétu Martina Dvořáková.

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom a semienkami

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom a... Foto: Keto Diet
polievka Tekvicová polievka s kokosovým mliekom a semienkami.
  • Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
  • 400 g tekvice
  • 200ml kokosového mlieka
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 1 polievková lyžica kokosového oleja
  • ¼ lyžičky muškátového orieška
  • Slnečnicové a tekvicové semienka
  • Soľ

Ako na to?

  • Tekvicu umyjeme, rozpolíme a odstránime semienka, nakrájame na kúsky a na rozpálenom oleji chvíľu restujeme. Pridáme vývar, zázvor, muškátový oriešok, osolíme a privedieme do varu.
  • Varíme na miernom plameni do zmäknutia.
  • Medzitým si ľahko opražíme semienka, môžeme nasucho alebo na kokosovom oleji.
  • Uvarenú tekvicu rozmixujeme na hladký krém, zjemníme kokosovou smotanou a podávame posypané opraženými semienkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #pečivo #polievka

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....