Čo sa varí v kuchyni Nory Beňačkovej? Gaštany aj... Tie chute vás prekvapia

Niekdajšia televízna hlásateľka Nora Beňačková sa nijako netají tým, že jej navždy učaroval latinsko-americký temperament.

06.11.2019 13:00
Nora Beňačková Foto:
Speváčka a herečka Gizka Oňová (vpravo) a televízna hlásateľka Nora Beňačková.
debata

Na Kube prežila dva roky, na ktoré dodnes spomína s úsmevom. „Mám priateľov z Kuby aj z Brazílie a všetci sú to nesmierne pozitívni ľudia. Keď sú na Slovensku a okolo nich vládne nervozita či stres, oni stále zostávajú usmiati a vyžarujú okolo seba pokoj.“

Nielen temperament, ale aj chute tejto oblasti ju uchvátili. „Práve na Kube som sa veľa naučila, čo sa kuchyne a varenia týka. Mám množstvo receptov z Latinskej Ameriky od mojich priateľov a často podľa nich varím. Sú to recepty z Brazílie, z Nikaraguy či zo spomínanej Kuby, doma tak varíme aj s príchuťou exotiky,“ opisuje Beňačková.

Pred časom pripravila gaštanovú polievku podľa receptu od kamarátky zo Španielska. „Rada vyskúšam čokoľvek. Možno si gaštanovú polievku mnoho ľudí nevie na tanieri ani len predstaviť, ale má vynikajúca chuť, pripravuje sa so zelerom. Treba vyskúšať, veď je práve sezóna jedlých gaštanov“."

Video
Varí hlásateľka Nora Beňačková

Beňačková obľubuje aj tradičné kubánske jedlo congrí, čo je v podstate ryža s fazuľou. „Kubánci celkovo jedia veľa strukovín – fazuľu, šošovicu a prívarky z nich. Sú to presne tie potraviny, ktoré by sme mali jesť my na Slovensku počas zimy. Congri varím pre priateľov často.“

Aj vďaka svojej práci precestovala mnoho krajín, ale ako priznáva, v každej si našla jedlo, ktoré jej chutilo. „Veď skvelá je aj maďarská kuchyňa, máme ju na dosah.“ Ale predsa len je niečo, čo na tanieri mať nemusí. „Držková polievka, tú by som naozaj nezjedla,“ dodala s úsmevom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #Kuba #gaštany #Latinská Amerika #Nora Beňačková

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...