Gizka Oňová: Nemusíme vždy jesť zdravo a diétne, niekedy treba jesť aj dobre

Známa speváčka a obľúbená televízna "svokra" Gizka Oňová je výbornou kuchárkou.

05.11.2019 15:00
Gizka Oňová Foto:
Speváčka, herečka, televízna svokra a autorka kuchárskych kník Gizka Oňová.
debata

Na svojom konte má novú knihu receptov s názvom „Gizka radí: Varte doma“. Oňová v nej zostavila škálu jedál, dobrôt a aj vzácnych rád, ktoré pri varení ocenia nielen začiatočníčky, ale aj pokročilé gazdinky. Varenie je pre Gizku Oňovú vášňou: „Varenie doma má neoceniteľný dosah na život v rodine – pre dospelákov aj pre deti,“ je presvedčená známe televízna „svokra“ a s úsmevom dodáva: "Nemusíme vždy jesť zdravo a diétne, niekedy treba jesť aj dobre, to je heslo, ktorého sa pri varení často držím.

Varenie ju fascinovalo už od útleho detstva. Vďaka starej mame Etelke sa zamilovala do hrncov, panvíc, kotlíkov a pekáčov. S pribúdajúcim vekom postupne objavovala možnosti experimentovania v kuchyni. Väčšinou varí a pečie „od oka“ alebo improvizuje, no pri niektorých jedlách sa nezaobíde bez presných postupov.

Kuchyňu Gizky Oňovej pozná dobre aj moderátorka a herečka Katarína Brychtová, ktorá spolu s ňou hrá aj v predstavení Klimaktérium… a čo? Práve počas ciest za divákmi do rôznych kútov Slovenska vraj herečky preberajú všetky možné i nemožné recepty.

„Keď ideme na zájazd, tak Gizka sa začne so Zuzkou Tlučkovou rozprávať v Bratislave o tom, čo varili, čo budú variť alebo čo by chceli vyskúšať variť a tak sa rozvášnia, že s diskusiou skončia až v Košiciach. Gizka varí fantasticky, častokrát na naše zájazdy prinesie koláče, ktoré sama upečie, takže ja mám jej dobroty aj ochutnané,“ opísala. „Raz dokonca piekla Gizka pagáčiky podľa môjho receptu, potom mi poslala mi foto a vyzerali lepšie ako moje,“ smeje sa Brychtová, ktorá sa stala jednou z krstných mám knižnej novinky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gizka Oňová #Varte doma

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...