Štyri nápady na skvelé predkrmy

26.10.2019 12:30
Pečená červená paprika so syrom
Pečená červená paprika so syrom. Autor:

Predkrm vás naladí na hlavné jedlo. Ponúkame niekoľko receptov.

Pečená červená paprika so syrom

Na 8 porcií potrebujeme:
4 menšie červené papriky, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 100 g ovčieho syra, 50 g ementálu alebo eidamu, soľ, mleté čierne korenie, mleté biele korenie
Postup:
1. Umyté a osušené papriky rozkrojíme na polovice a zbavíme semienok. Vnútornú časť osolíme a okoreníme. Uložíme ich na vymastený alebo papierom vyložený plech.
2. Každú papriku pokvapkáme pár kvapkami oleja a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C predpiecť.
3. Medzitým pretlačíme cesnak, postrúhame nahrubo syr, ovčí prstami rozmrvíme a všetko spolu premiešame. Predpečené papriky vyberieme z rúry, naplníme ich pripravenou plnkou. Dopekáme na 180 °C ešte 5–10 minút. Podávame s bielym pečivom, so šalátom alebo s rukolou.

Bliny s kaviárom

Na 25 kusov potrebujeme:
300 ml vlažného mlieka, 1 PL sušeného droždia, 1 kl krupicového cukru, 1 vajce, žĺtok a bielok oddelene, 100 g pohánkovej múky, 100 g hladkej múky, olej alebo maslo na opekanie
Navrch: 4 PL tučnej kyslej smotany, 3 PL lososového kaviáru, vetvičky kôpru na ozdobenie
Postup:
1. Do mlieka pridáme droždie a cukor a rozmiešame. Pridáme žĺtok, obidve múky a premiešame. Z bielku vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do cesta. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť, cesto by malo zhruba zdvojnásobiť svoj objem. Rozohrejeme panvicu, dáme do nej olej alebo maslo a postupne opekáme lievance (bliny).
2. Na bliny dáme asi lyžicu smotany a na ňu 1–2 lyžičky kaviáru. Ozdobíme kôprom.

Párky v lístkovom ceste

Na 4 porcie potrebujeme:
lístkové cesto, 4 párky, kečup, soľ, vajíčko
Postup:
1. Lístkové cesto vyvaľkáme, ak treba, párky ošúpeme a prekrojíme ich na tretiny. Ak máme malé párty párky, dávame ich celé.
2. Vyvaľkané cesto narežeme na štvorce tak, aby sme do nich zabalili kúsky párka, z cesta môžu konce párkov aj vytŕčať. Párky potrieme kečupom a osolíme.
3. Kúsky párkov zabalíme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme do zlata. Povrch môžeme posypať nastrúhaným syrom alebo sezamovými semienkami.

Kanapky s údeným lososom

Na 2 porcie potrebujeme:
chlieb, uhorka, biely vínny ocot, morská soľ, mleté čierne korenie, kryštálový cukor, maslo, plátky údeného lososa, stopkový zeler, čerstvá feniklová alebo kôprová vňať
Postup:
1. Uhorku nakrájame na tenké plátky. Ochutíme pár kvapkami bieleho vínneho octu, soľou, korením a štipkou cukru.
2. Chlieb nakrájame na krajce a každý potrieme jemne maslom. Na ne položíme plátok údeného lososa, ochutené plátky uhorky a stopkový zeler nakrájaný nadrobno.
3. Na záver posypeme nadrobno nasekanou feniklovou alebo kôprovou vňaťou.

Sushi? Nie. Uhorky plnené tuniakom!

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Uhorky plnené tuniakom na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#recept #predkrm #pečená paprika #párok #lístkové cesto #kanapky #bliny
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku