3 zásadné chyby počas raňajok, ktorým sa počas chudnutia vyhnite

Kedy raňajkujete? Počítate kalórie správne? A čo bielkoviny, sú ráno na vašom tanieri?

07.08.2019 11:00
raňajky, cereálie, výživa Foto:
Čo si zvyknete dopriať na raňajky?
debata

Neskoré raňajky

Veľa ľudí hneď, ako vstanú z postele, hlad nepociťujú a prvé jedlo tak odkladajú na neskôr. Platí však zásada, že čím skôr sa naraňajkujete, tým lepšie je to pre celkový metabolizmus. Napriek tomu veľa ľudí raňajkuje až po príchode do práce, medzi 9.00 a 10.00, čo je už neskoro. Ale robia ešte väčšiu chybu a tou je vynechanie raňajok.

Pri počítaní kalórií zabudnete na nápoje

Porcia miešaných vajec má 200 kcal, obložená žemľa asi 400 kcal – ľudia, ktorí chcú chudnúť, musia mať o prijatých kalóriách počas dňa prehľad. Pri diétovaní však často zabúdajú, že raňajky sú aj o nápojoch. Ak si doprajete napríklad latte, pripočítajte 200 až 300 kcal, podľa jeho veľkosti. Káva sama o sebe má minimum kalórií, problém nastane, ak si do nej pridáte smotanu (50 kcal) či lyžičku cukru (16 kcal). Takže ranná káva so smotanou a dvoma lyžičkami cukru znamená takmer 100 kcal.

Málo bielkovín

Bielkovina zasýti na dlhší čas, vynechávať ju pravidelne počas raňajok sa preto nevypláca, pretože hlad sa prihlási o slovo o čosi rýchlejšie. Odporúča sa 20 g bielkoviny na raňajky, aby hladina inzulínu „nekolísala“ a my aby sme nepociťovali útoky hladu z náhleho poklesu inzulínu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #raňajky #kalórie #počítanie kalórií #Cesta za zdravím

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...