Tajomstvá šéfa grilu

27.07.2019 12:30
grilovanie, opekanie, jedlo
Jedlo z grilu má príťažlivú vôňu a svojskú chuť. Autor:

Letné grilovačky si užívajú aj profesionáli, či už sa griluje na dreve, na uhlí, v pahrebe, na ohni, pomocou ihiel alebo položením kvalitnej suroviny na gril.

Nie sú totiž len o nasýtení, ale aj o zábave, stretnutí s priateľmi a predovšetkým o svojskej atmosfére. Jedlo tak získava nový rozmer, nesmierne príťažlivú vôňu, svojskú chuť a neopakovateľný zážitok z jedenia pod holým nebom.

Ihla z kuracích srdiečok, kukurice a jabĺk

Na 4 porcie potrebujeme:
500 g kuracích srdiečok, 3 kukuričné klasy, 3 väčšie jablká, 1 hrsť listov bazalky, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie
Bazalkové aioli: 100 g majonézy, 10 väčších listov bazalky, 1 PL olivového oleja, soľ, 1 strúčik cesnaku
Postup:
1. Jablká nakrájame na väčšie kocky alebo na guľôčky, klasy nakrájame na kolieska a napichujeme spolu s očistenými srdiečkami a lístkami bazalky. Ochutíme soľou a korením.
2. Grilujeme sprudka prikryté alobalom po oboch stranách asi 4 minúty. Podávame s čerstvým pečivom. Na aioli všetky suroviny dohladka vymixujeme a podávame ako dip k jedlu.

Grilovaný jahňací chrbát s rukolovým pestom

Na 4 porcie potrebujeme:
700 g jahňacieho chrbta s kosťou vcelku, soľ, mleté čierne korenie, olej, 100 ml olivového oleja, 50 g píniových orieškov, 125 g rukoly, 10 listov bazalky, 1 strúčik cesnaku
Postup:
1. Jahňací hrebienok ochutíme soľou a korením, potrieme olejom a grilujeme.
2. Z ostatným surovín vymixujeme pesto, ktorým prelievame grilovaný chrbát.

Recepty pripravil Jakub Sobotka, šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači-Sielnici

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#kuracina #recept #rukola #jahňacina #špíz #grilovačka #jedlo na ihle
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Zabudnite na stres a situácie, ktoré vás doňho dostávajú a uvoľnite sa.
V tomto období sa vám bude veľmi...

+ To čo zjete sa odrazí aj na vašej pokožke, myslite nato.
Nepotrebujete veľa peňazí, prestaňte sa za nimi...