Dobroty z čerešní? Skúste recept od šéfkuchára na túto dobrotu

Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno-letné ovocie.

14.07.2019 08:00
Bruschetta so šunkou a čerešnovým ragú. Foto: ,
Bruschetta so šunkou a čerešnovým ragú.
debata

No a jahodu odjakživa považujeme za kráľovnú sladkej kuchyne – v penách, zmrzlinách či zaváraninách. Ale nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar predurčujú jahodyčerešne aj do „slanej“ zážitkovej gastronómie.

Stačí trochu odvahy a nadšenia… a majstra varešky dokážu príjemne prekvapiť mnohé, priam šokujúce kombinácie. Nasledujúci recept pripravil Ján Lazarák, šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej polianke.

Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú

Na 4 porcie potrebujete: 16 koliesok bielej bagety, 100 g sušenej šunky, 100 g čerstvých čerešní, 25 g hnedého cukru, 50 ml červeného vína, 160 g ricoty, 5 – 10 g solamylu, 100 ml šťavy z čerstvých pomarančov, 2 klinčeky, trochu mletej škorice, 1 aníz

  1. Bagetku opečieme na suchej panvici z oboch strán a necháme krátko vychladiť. Z hnedého cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme červeným vínom a pomarančovou šťavou a ďalej pridáme škoricu, klinčeky a aníz, povaríme 2 – 3 minúty.
  2. Potom pridáme odkôstkované čerešne a zahustíme podľa potreby solamylom, aby sme dosiahli požadovanú hustotu. Ricotu vymiešame so soľou do hladkej konzistencie.
  3. Na ricotu použijeme cukrárenské vrecko, ktorým penu striekame na bagetu, k nej pridávame prošuto a čerešňové ragú. Hotové dekorujeme lístkami šalátu.

VIDEO: Vyskúšajte aj recept na čerešňový koláč

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #recept #čerešne #dobrota

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...