Čas večerných grilovačiek je v plnom prúde. Aj vy neustále hľadáte, čo nové hosťom ponúknuť? Okrem chutného jedla to chce aj čosi na osvieženie, čo poviete?
Na gin & tonic nanuk potrebujeme:
Foto: SHUTTERSTOCK
- 150 ml ginu
- 450 ml tonicu
- 100 ml citrónovej šťavy z vytlačeného citróna
- 1 limetku alebo citrón
- polovicu uhorky
- 80 g práškového cukru
- 2 poháre
- 6 formičiek na nanuky
Ako na to?
- Tonic prelejte z fľaše do skleneného džbánu a miešajte lyžicou, aby ste vypudili bublinky.
- Vytlačte citrón a odmerajte 100 ml šťavy.
- V džbáne s tonicom zmiešajte gin, práškový cukor a citrónovú šťavu.
- Na jemné plátky nakrájajte uhorku aj limetku.
- Do nanukovej formy vložte plátok limetky, plátok uhorky a zalejte zmesou z džbánu.
- Naplnené formičky vložte do mrazničky na minimálne 4 hodiny.