Ak máte v záhrade bohatú úrodu jahôd a neviete, ako ich spracovať, skvelým tipom môže byť domáci nanuk. Ale jahodové nanuky sa hodia aj v čase, kedy napríklad chystáte záhradnú párty pre vašich priateľov s deťmi. Lahodná mrazivá pochúťka z vašej mrazničky ich určite milo prekvapí.
Na domáci jahodový nanuk potrebujeme:
- 125 g jahôd
- 2 PL lyžice práškového cukru
- 1 vajce
- 75 g jogurtu
- formičky na nanuky
Ako na to?
- 125 gramov čerstvých jahôd vložte do mixéra, pridajte 1 PL práškového cukru a vymixujte do tekutej, jednoliatej hmoty.
- 1 polievkovú lyžicu práškového cukru vymiešajte spolu s vajcom na hustý krém.
- Vo veľkej miske všetko zmiešajte a pridajte ešte 75 g hustého bieleho jogurtu, premiešajte.
- Zmesou plňte nanukové formičky (50 ml), nanuky nechajte v mrazničke minimálne 6 hodín, než ich ponúknete hosťom.
VIDEO: Jahodová inšpirácia: Rýchla jahodová torta (videorecept z TV Varecha)