Poklady z jarnej záhrady

Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak ako čerstvé, vypestované v ich prirodzenej sezóne.

21.06.2019 17:00
Bucatini s pestom a la Trapanese Foto: ,
Bucatini s pestom a la Trapanese.
debata

Preto sa vždy tešíme na chvíľu, keď sa to v kuchyni rozzelenie špargľou, medvedím cesnakom a špenátom. Za nimi totiž už rýchlo nasledujú farby reďkoviek, cibuľky, mladej mrkvy, paprík, rajčín, rebarbory, jahôd… Cez vitamíny a minerálne látky posilňujú náš imunitný systém, a pritom aj božsky chutia.

Bucatini s pestom a la Trapanese

Na 4 porcie potrebujeme:
100 g lúpaných mandlí, 2 strúčiky cesnaku, 25 g bazalky, 300 g cherry paradajok, 100 ml olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syr pecorino, 600 g čerstvých cestovín bucatini
Postup:
1. Mandle, cesnak, otrhanú bazalku, cherry rajčiny a olivový olej rozmixujeme spolu, aby vznikla jednotná konzistencia, dochutíme soľou a čiernym korením.
2. Uvarené cestoviny dáme do väčšej misy, zmiešame s pestom a rozložíme na štyri taniere, posypeme pecorinom.

Rebarborová tortička

Na 4 porcie potrebujeme:
200 g hladkej múky, 115 g masla izbovej teploty, 1 vajce, 10 g práškového cukru, 300 g rebarbory, 150 g kryštálového cukru
Postup:
1. Z múky, masla, vajíčka a práškového cukru vypracujeme cesto a necháme chladnúť v chladničke asi 30 minút.
2. Cesto vyvaľkáme, vtlačíme do individuálnych tortových foriem a necháme ho chladiť ďalších 30 minút. Potom pečieme studené pri 170 °C asi 12 minút, po upečení necháme vychladnúť.
3. Ošúpanú rebarboru nakrájame na menšie kúsky (asi 2 cm) a na miernom ohni varíme spolu s cukrom na veľmi hustý džem. Z času na čas podlejeme vodou, aby neprihorela. Po dovarení a vychladnutí plníme košíčky.

Recepty pripravil Michal Hečko, šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zelenina #recept #cestoviny #rebarbora #pesto #bucatiny

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...