Detská párty

Pohostenie pre deti – to nie je len o varení a jedení, ale aj o náročnej, pestrej a dobrodružnej hre na oboch stranách.

18.06.2019 14:30
pizza slimáky Foto: ,
Pizza slimáčiky ľahko pripravíte spolu s deťmi.
debata

Treba sa na ňu dobre pripraviť, vymýšľať, ochutnávať, zaujímavo aranžovať… ale z prázdnych tanierov a pochvál od malých labužníčkov sa potom rodičia či kuchári profesionáli tešia veľmi dlho. Pritom platí, že jedlo, ktoré pomohli pripravovať, zjedia s ešte väčšou radosťou a chuťou.

Cícerové krokety v sezame so zeleninovými paličkami

Na 4 porcie potrebujeme:
Cícerové krokety: 300 g zemiakov, 1 konzerva sterilizovaného cíceru, 1 medvedí cesnak, 1 mladá cibuľka, 3 vajcia, soľ, 100 ml mlieka, strúhanka, sezam, slnečnicový olej
Zeleninové paličky: 2 farebné mrkvy – oranžová a žltá alebo fialová, 1 karfiol, 1 kaleráb, 1 viazanička reďkoviek, 5 paradajok, cesnak, 2 PL olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1. Cícerové krokety: Zemiaky očistíme, uvaríme a popučíme. Cícer rozmixujeme ponorným mixérom. Cibuľu a cesnak nasekáme a spolu s jedným vajíčkom a so soľou pridáme k zemiakom a cíceru. Zmes zamiešame a vypracujeme krokety. Krokety obalíme vo vajciach rozšľahaných s mliekom, v strúhanke a sezame. Vyprážame ich v horúcom oleji.
2. Zeleninové paličky: Mrkvu, reďkovku a kaleráb očistíme a nakrájame na tenké hranolčeky. Karfiol natrháme na menšie hlavičky a spolu s ostatnou zeleninou uložíme do misky. Paradajky zvrchu narežeme jemne do kríža. Vložíme ich do vriacej vody a po 30 sekundách pomocou sitka vyberieme a schladíme v studenej vode.
3. Po oblanšírovaní osušíme, olúpeme a rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme olej, dochutíme cesnakom, soľou a čiernym korením a podávame k zelenine.

Pizza slimáčiky

Na 4 porcie potrebujeme:
1 lístkové cesto, 150 g šunka (8 plátkov), kečup, 1 vajíčko na potretie, zmes korenia na pizzu
Postup:
1. Lístkové cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a každú z nich vyvaľkáme na obdĺžniky. Potrieme ich kečupom a posypeme pizza korením. Na kečup poukladáme celé plátky šunky. Šunku posypeme strúhaným syrom.
2. Obdĺžnik zrolujeme ako roládu, nakrájame na centimetrové kolieska a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Slimáky potrieme vyšľahaným vajíčkom (okolo obvodu), aby sa upiekli dozlatista. Slimáky dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 20 – 25 minút.

Recepty pripravil Ľubomír Molnár, šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave

debata chyba
Viac na túto tému: #zelenina #recept #pizza #sezam #pohostenie pre deti

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...