Štyri nápady na maškrty pre deti

Blíži sa koniec školského roka, čas letných prázdnin. S nimi je tu príležitosť organizovať detské oslavy a pohostenie pre malých kamarátov.

16.06.2019 14:00
Sušienky s čokoládou Foto: ,
Sušienky s čokoládou.
debata

Košíčky s lesným ovocím

Potrebujeme:
Cesto: 200 g polohrubej múky, 80 g mletých mandlí alebo lieskových orieškov, 120 g hery, 1 vajce, 50 g práškového cukru, 1 kl nastrúhanej citrónovej kôry
Náplň: 300 ml mlieka, 1 vanilkový pudingový prášok, 40 g cukru, 40 g masla, drobné lesné ovocie
Postup:
1. Na dosku nasypeme múku premiešanú s mletými orieškami a cukrom, pridáme tuk, vajce, citrónovú kôru, lyžicu studenej vody a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minút v chlade odpočinúť.
2. Potom cestom naplníme formičky na košíčky alebo koláčiky, do každého dáme papierový košíček, ktorý naplníme suchým hrachom alebo fazuľou. Poukladáme ich na plech, vložíme do predhriatej rúry a zvoľna pečieme asi 10 minút. Papierové košíčky s hrachom vyberieme a ak treba, ešte krátko dopečieme.
3. Upečené necháme krátko stáť, vyklopíme ich a necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu vmiešame na kúsky nakrájané maslo a miešame, kým sa neroztopí. Potom postavíme nádobu do studenej vody a miešame do vychladnutia. Krém dáme do vrecúška, naplníme ním košíčky a navrch poukladáme ovocie. Pred podávaním vychladíme.

Sušienky s čokoládou

Na 45 kusov potrebujeme:
Cesto: 250 g hladkej múky, 90 g práškového cukru, 1 kl kukuričného škrobu, 160 g masla, 1 kl citrónovej šťavy
Na ozdobu: čokoládová poleva, cukrové ozdoby
Postup:
1. Z múky, cukru, kukuričného škrobu, masla a citrónovej šťavy vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade asi 1 hodinu odležať.
2. Potom ho rozvaľkáme na placku a vykrojíme kolieska s priemerom 5 cm. Upečieme ich a necháme vychladnúť.
3. Čokoládovú polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli, a pomocou štetca nanesieme na kolieska. Hneď ich posypeme ozdobami, kým poleva stuhne.

Perníkové mafiny

Na 12 kusov potrebujeme:
300 g polohrubej múky, 100 g kryštálového cukru, 1 kypriaci prášok do perníka, 1 kl kakaa, 1 vajce, 100 ml oleja, 100 ml mlieka Cukrová poleva: 150 g práškového cukru, trochu citrónovej šťavy, 1 PL horúcej vody
Postup:
1. Múku zmiešame s cukrom, práškom do perníka, kakaom, pridáme vajce, olej, mlieko a všetko poriadne premiešame. Do formy na mafiny naukladáme papierové košíčky a naplníme ich pripraveným cestom zhruba do 2/3.
2. Mafiny pečieme v rúre asi 20 minút na 170 oC, necháme vychladnúť a medzitým pripravíme cukrovú polevu. Práškový cukor dobre premiešame s citrónovou šťavou a horúcou vodou dohladka a nanesieme na vychladnuté koláčiky.

Veselé piškótové lízanky

Na 30 kusov potrebujeme:
3 vajcia, 90 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, 1 kl prášku do pečiva, 2 kl solamylu, 250 g mascarpone, 1 PL práškového cukru, čokoládová poleva, cukrové ozdoby
Postup:
1. Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme múku, prášok do pečiva, solamyl a všetko premiešame.
2. Plech vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto, rozotrieme ho stierkou a upečieme v rúre na 180 °C.
3. Vychladnutý plát rozdrobíme do misy, pridáme mascarpone rozmiešané s cukrom a vypracujeme hmotu, z ktorej vymodelujeme guľky veľké ako lízanky. Každú napichneme na špajdľu, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa fantázie cukrovými ozdobami. Hotové lízanky zapichujeme do pohárov s krupicovým cukrom a necháme ich stuhnúť v chladničke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #párty #maškrty #detská oslava

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...