Svieža večera na horúce dni? Taliansky cestovinový šalát

Zelenina a cestoviny sú skvelou letnou kombináciou. Vyskúšajte náš recept.

04.06.2019 09:30
debata

Jún ponúka množstvo čerstvej zeleniny, bola by škoda, keby neskončila na vašom tanieri. Pripravte si z nej chutný taliansky cestovinový šalát.

Taliansky cestovinový šalát s rukolou, parmskou... Foto: SHUTTERSTOCK, HBO
cestoviny, šalát, paradajky, recept, rukola Taliansky cestovinový šalát s rukolou, parmskou šunkou a paradajkami.

Potrebujeme:

  • 400 g cestovín (motýliky, penne…)
  • 200 g koktejlových paradajok
  • 50 g sušených paradajok
  • 4 jarné cibuľky
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 80 g parmskej šunky (inej sušenej šunky)
  • 50 g rukoly
  • 40 g píniových orieškov

Na dressing:

  • 4 PL dijonskej horčice
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL medu
  • 2 ČL balzamikového octu
  • 50 ml mlieka
  • soľ a korenie podľa chuti

Ako na to?

  • Cestovinu uvarte, potom sceďte a nechajte vychladnúť.
  • Paradajky umyte, prekrojte na štvrtiny. Sušené paradajky takisto pokrájajte na menšie kúsky.
  • Jarnú cibuľu pokrájajte na krúžky, parmskú šunku na menšie kúsky, rukolu umyte a potrhajte na menšie kúsky.
  • Píniové oriešky opečte na panvici.
  • Z horčice, oleja, mlieka, medu a octu vymiešajte dressing, pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  • Cestovinu zmiešajte s pokrájanými prísadami, potom premiešajte a polejte dressingom. Posypte opečenými orieškami a parmezánom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #cestoviny #taliansky šalát

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...