Jún ponúka množstvo čerstvej zeleniny, bola by škoda, keby neskončila na vašom tanieri. Pripravte si z nej chutný taliansky cestovinový šalát.

Potrebujeme:
- 400 g cestovín (motýliky, penne…)
- 200 g koktejlových paradajok
- 50 g sušených paradajok
- 4 jarné cibuľky
- 100 g strúhaného parmezánu
- 80 g parmskej šunky (inej sušenej šunky)
- 50 g rukoly
- 40 g píniových orieškov
Na dressing:
- 4 PL dijonskej horčice
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL medu
- 2 ČL balzamikového octu
- 50 ml mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
Ako na to?
- Cestovinu uvarte, potom sceďte a nechajte vychladnúť.
- Paradajky umyte, prekrojte na štvrtiny. Sušené paradajky takisto pokrájajte na menšie kúsky.
- Jarnú cibuľu pokrájajte na krúžky, parmskú šunku na menšie kúsky, rukolu umyte a potrhajte na menšie kúsky.
- Píniové oriešky opečte na panvici.
- Z horčice, oleja, mlieka, medu a octu vymiešajte dressing, pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Cestovinu zmiešajte s pokrájanými prísadami, potom premiešajte a polejte dressingom. Posypte opečenými orieškami a parmezánom.