Grilované papriky so syrom feta – alternatíva pre tých, ktorí nemajú chuť na mäso.
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 2 vetvičky rozmarínu
- 3 žĺtky
- 60 ml smotany
- 4 červené papriky
- soľ a korenie podľa potreby
- 1 cesnak
- 400 g syru feta
- olivový olej
- sladkú papriku
- 1 PL posekaného petržlenu
Ako na to?
- Rozpáľte gril.
- Rozmarínové lístky posekajte na drobno.
- Rozšľahajte žĺtky so smotanou, soľou, korením a rozmarínom. Pretlačte cesnak. Potom rozdrobte syr feta a všetko premiešajte.
- Papriky umyte, rozrežte po dĺžke, zbavte semiačok. Ich povrch potrite olivovým olejom a vnútro naplňte pripravenou zmesou.
- Grilujte 20 minút, potom posypte červenou paprikou a posekanou petržlenovou vňaťou.