Vyskúšajte nové chute – pripravte si jarný, kalerábovo-jablkový šalát.
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 2 mladé kaleráby
- 2 menšie jablká
- 50 g vlašských orechov
- 100 g kozieho syra
- 50 g rukoly
- 4 ČL sušených brusníc
- šťavu z 1/2 citróna
- 2 PL orechového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- štipku cukru
Ako na to?
- Kaleráby a jabĺčka ošúpte a špiralizérom ich nastrúhajte na špagety, vložte do misky. Pridajte olej, soľ, korenie, citrónovú šťavu, cukor a všetko premiešajte, nechajte chvíľu odstáť.
- Vlašské orechy posekajte. Kozí syr rozdrvte alebo pokrájajte, pridajte do misky.
- Rukolu potrhajte na menšie kúsky a pridajte do šalátu. Všetko premiešajte, ochuťte a naložte na taniere. Ozdobte sušenými brusnicami, posypte čiernym korením a podávajte.