Špagety s medvedím cesnakom a šampiňónmi
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 250 g šampiňónov
- 20 g medvedieho cesnaku
- 60 g špagiet
- 2 PL masla
- 1 šalotku
- 100 ml bieleho vína
- 2 PL parmezánu
- soľ, korenie
Ako na to?
- Šampiňóny pokrájajte na jemné plátky, medvedí cesnak natrhajte, šalotku pokrájajte na jemno.
- Špagety uvarte v slanej vode.
- Na panvici zahrejte maslo, pridajte šalotku, opečte. Potom pridajte šampiňóny, po štyroch minútach podlejte vínom, osoľte a nechajte dusiť.
- Potom primiešajte medvedí cesnak a parmezán, ochuťte soľou a korením, nechajte na panvici kým sa parmezán neroztopí.
- Do zmesi pridajte špagety, premiešajte, prípadne ešte ozdobte medvedím cesnakom, podávajte.