Výborná večera – bazalkové rizoto s lososom.
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 200 g paradajok
- 2 malé cibule
- 1–2 strúčiky cesnaku
- 40 g masla
- 4 PL oleja
- 280 g hnedej ryže
- 4 PL paradajkového pretlaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 400 g lososa – filety
- 4 PL citrónovej šťavy
- 4 PL smotany na varenie
- soľ, korenie
- čerstvú bazalku
Ako na to?
- Nakrájajte paradajky, cibuľu, cesnak.
- Zahrejte maslo a olej, na panvici krátko opečte cibuľu, cesnak a ryžu, potom poduste asi 5 minút.
- Pridajte paradajkový pretlak.
- Podlejte vývarom a nechajte pomaly variť 25–30 minút, miešajte.
- Dochutíte soľou a korením, primiešajte smotanu a chvíľu povarte.
- Medzitým opláchnite lososa, osušte a pokrájajte na filety.
- Posoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou, pečte na papieri v rúre 15 minút.
- Rizoto naberte na tanier, pridajte filet z lososa, ozdobte čerstvou bazalkou, podávajte.