Doprajte si kvalitné bielkoviny, pripravte si bazalkové rizoto s lososom

01.04.2019 07:00

Ak cvičíte, vaše telo potrebuje kvalitné bielkoviny, aby vaše svalstvo nestrádalo. Pripravte si lahodný recept.

Výborná večera – bazalkové rizoto s lososom.

Bazalkové rizoto s lososom.
Bazalkové rizoto s lososom. Autor: SHUTTERSTOCK

Potrebujeme:

  • 200 g paradajok
  • 2 malé cibule
  • 1–2 strúčiky cesnaku
  • 40 g masla
  • 4 PL oleja
  • 280 g hnedej ryže
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 400 g lososa – filety
  • 4 PL citrónovej šťavy
  • 4 PL smotany na varenie
  • soľ, korenie
  • čerstvú bazalku

Ako na to?

  • Nakrájajte paradajky, cibuľu, cesnak.
  • Zahrejte maslo a olej, na panvici krátko opečte cibuľu, cesnak a ryžu, potom poduste asi 5 minút.
  • Pridajte paradajkový pretlak.
  • Podlejte vývarom a nechajte pomaly variť 25–30 minút, miešajte.
  • Dochutíte soľou a korením, primiešajte smotanu a chvíľu povarte.
  • Medzitým opláchnite lososa, osušte a pokrájajte na filety.
  • Posoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou, pečte na papieri v rúre 15 minút.
  • Rizoto naberte na tanier, pridajte filet z lososa, ozdobte čerstvou bazalkou, podávajte.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#recept #losos #bazalka #rizoto
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku