Tip na skvelú večeru? Šťavnatý losos, bylinky a svieža chuť citróna

Losos je ryba, ktorá sa na našich tanieroch objavuje pomerne často. To ale neznamená, že ju musíte stále upravovať rovnako. Má tú výhodu, že sa dá pripraviť na veľa rozmanitých spôsobov. Prinášame recept.

22.03.2019 09:00
debata

Pripravte si chutného lososa s plátkami citróna a čerstvými bylinkami.

Losos pečený s bylinkami a plátkami citróna. Foto: SHUTTERSTOCK
losos, ryba, citrón Losos pečený s bylinkami a plátkami citróna.

Potrebujeme:

  • 4 filety z lososa (každý cca 120 g)
  • morskú soľ
  • repkový olej
  • 2 citróny
  • zväzok čerstvého petržlenu
  • zväzok čerstvého kôpru
  • čierne korenie
  • 50 ml bieleho vína

Ako na to?

  • Rúru na pečenie vyhrejte na 180 stupňov Celzia.
  • Filety z lososa umyte a vysušte.
  • Posoľte a pokvapkajte olejom.
  • Citróny umyte pod horúcou vodou a pokrájajte na tenšie plátky.
  • Petržlen a kôpor umyte a posekajte, posypte lososa.
  • Navrch poukladajte plátky citróna.
  • Podlejte bielym vínom a pečte v rúre 20 minút.

K lososovi sa hodia varené alebo pečené zemiaky. Ak chcete vynechať sacharidy, ako prílohu podávajte brokolicu na pare.

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #príprava #recept #losos

+ Nočné prechádzky vynechajte, môžete sa nepríjemne pošmyknúť.
Vďaka vašej skromnosti máte tento rok priaznivú...

+ Pridajte do jedálnička koreňovú zeleninu. Načerpáte z nej novú silu.
Vzdelanie o financiách je...