Pripravte si chutného lososa s plátkami citróna a čerstvými bylinkami.
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 4 filety z lososa (každý cca 120 g)
- morskú soľ
- repkový olej
- 2 citróny
- zväzok čerstvého petržlenu
- zväzok čerstvého kôpru
- čierne korenie
- 50 ml bieleho vína
Ako na to?
- Rúru na pečenie vyhrejte na 180 stupňov Celzia.
- Filety z lososa umyte a vysušte.
- Posoľte a pokvapkajte olejom.
- Citróny umyte pod horúcou vodou a pokrájajte na tenšie plátky.
- Petržlen a kôpor umyte a posekajte, posypte lososa.
- Navrch poukladajte plátky citróna.
- Podlejte bielym vínom a pečte v rúre 20 minút.
K lososovi sa hodia varené alebo pečené zemiaky. Ak chcete vynechať sacharidy, ako prílohu podávajte brokolicu na pare.