Pripravte si sladký zemiak, červenú repu a petržlen – to všetko sa skvelo hodí na tanier. Ako? Predsa pečené v rúre s lahodným, jogurtovo-cesnakovým dipom.
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 1 veľký sladký zemiak
- 1 petržlen
- 1 červenú repu
- 1 PL oleja
- soľ, korenie
- čerstvý rozmarín
- čerstvý tymián
- 1 strúčik cesnaku
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 PL čerstvého petržlenu
Ako na to?
- Sladký zemiak, petržlen a červenú repu ošúpte a pokrájajte na menšie kúsky.
- Pripravte si misku, vložte do nej pokrájanú zeleninu, pridajte olej, soľ, korenie, tymián a rozmarín, premiešajte.
- Na dno zapekacej misy položte väčší papier na pečenie, zeleninu položte do stredu a zabaľte ju do papiera, previažte motúzom. Pečte v rúre na 190 stupňov Celzia 50 minút.
- Cesnak ošúpte, roztlačte a premiešajte s jogurtom. Pridajte soľ podľa chuti, prípadne korenie. Napokon pridajte posekanú petržlenovú vňať – dip podávajte k pečenej zelenine.