Sladký zemiak, červená repa a petržlen! Šup s nimi do rúry

15.03.2019 07:00

Chutná pečená zelenina s lahodným jogurtovým dipom - vyskúšajte náš recept.

Pripravte si sladký zemiak, červenú repu a petržlen – to všetko sa skvelo hodí na tanier. Ako? Predsa pečené v rúre s lahodným, jogurtovo-cesnakovým dipom.

Pečená zelenina ako chutná a ľahká večera.
Pečená zelenina ako chutná a ľahká večera. Autor: SHUTTERSTOCK

Potrebujeme:

  • 1 veľký sladký zemiak
  • 1 petržlen
  • 1 červenú repu
  • 1 PL oleja
  • soľ, korenie
  • čerstvý rozmarín
  • čerstvý tymián
  • 1 strúčik cesnaku
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 2 PL čerstvého petržlenu

Ako na to?

  • Sladký zemiak, petržlen a červenú repu ošúpte a pokrájajte na menšie kúsky.
  • Pripravte si misku, vložte do nej pokrájanú zeleninu, pridajte olej, soľ, korenie, tymián a rozmarín, premiešajte.
  • Na dno zapekacej misy položte väčší papier na pečenie, zeleninu položte do stredu a zabaľte ju do papiera, previažte motúzom. Pečte v rúre na 190 stupňov Celzia 50 minút.
  • Cesnak ošúpte, roztlačte a premiešajte s jogurtom. Pridajte soľ podľa chuti, prípadne korenie. Napokon pridajte posekanú petržlenovú vňať – dip podávajte k pečenej zelenine.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#recept #cesnak #červená repa #dip #sladký zemiak
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Hydratujte svoju pokožku, po lete to naozaj potrebuje oživenie.
Pokúste sa sústrediť na svoju prácu a...

+ Nespávajte pridlho, budete mať potom menej času na ostatné veci.
Všetko sa naučíte v praxi, nemáte sa čoho...