Tipy, triky, nápady: Pomocníci lásky

Zdrojom látok podporujúcich libido boli v minulosti i dnes najmä rastliny. Živočíšna ríša je zastúpená trochu menej. V kuchyni nájdeme rozmanité afrodiziaká - škoricu, vanilku, muškátový orech, oriešky či ženšen.

17.02.2019 14:00
čokoláda, láska, srdce Foto:
Čokoláda vyvoláva pocity pokoja, šťastia a zamilovanosti.
debata

Obsahujú látky, ktoré majú vplyv na pohlavné orgány mužov a žien. Vanilka napríklad podporuje vnímanie sexuálnych podnetov a priaznivo ovplyvňuje celú nervovú sústavu. Medzi známe erotické „pomôcky“ patria koreniny, napríklad čili alebo karí. Účinné sú vďaka tomu, že prekrvujú panvovú oblasť. Dobrý je aj cesnak alebo cibuľa, no a samozrejme stará dobrá čokoláda. Na večeru si môžeme dopriať aj ustrice, wasabi či kaviár. Ustrice obsahujú množstvo výživných látok, Casanova vraj jedol ustrice každé ráno, aby mal potrebnú výdrž. Wasabi je japonský zelený chren, veľmi ostrý, ktorý si môžeme dopriať spolu so suši. Účinky kaviáru sú prekvapujúco blízke účinkom jahôd, medu či špargle.

Do dezertov patrí rozpustná káva

Podľa niektorých cukrárov do dezertov nepatrí výberová káva. Naopak, odporúča sa používať iba rozpustnú kávu. Na rozdiel od mletej sa totiž úplne rozpustí v horúcej vode a znižuje sa tak riziko, že by v dezerte zostali kúsky kávových zrniek.

Čokoládová pohoda

Netreba azda dokazovať, že čokoláda vyvoláva pocity pokoja, šťastia a zamilovanosti. Obsahuje látky, ktoré povzbudzujú náladu – serotonín, kofeín a teobromín. Pôsobí aj proti stresu vďaka obsahu magnézia a draslíka.

Zbraň proti ostrosti

Nie každý rovnako dobre znáša pálivé pokrmy. Preto je vhodné po ostrom a korenenom jedle podávať ako dezert banán. Ten dokáže vyrovnať ostrú chuť jedla a neutralizuje. Pálenie v ústach po ňom rýchle prejde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čokoláda #vanilka #afrodiziakum #muškátový orech #oriešky #škorica #kaviár #ženšen

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...