Rozvarené cestoviny, mazľavá ryža a iné nepodarky? Ako ich vylepšiť?

Nie každý sa narodil ako kuchár špičkovej reštaurácie. A ak aj náhodou, hovorí sa, že majster tesár sa tiež občas utne.

12.02.2019 09:00
príloha k jedlu, cestoviny, rezance Foto:
Čo robiť, ak sa vám cestoviny rozvarili?
debata

Stalo sa aj vám už v kuchyni, že ste pripravovali jedlo či suroviny na obľúbenú pochúťku a nezvládli ste to podľa predstáv. Niekedy sa nedá robiť nič iné, iba jedlo vyhodiť. Ale sú aj momenty, v ktorých sa to ešte dá zachrániť.

Ako píše magazín Good Housekeeping, existuje pár trikov, ktoré pomôžu v každej kuchyni. Medzi ne patria aj nasledovné:

Rozvarené cestoviny alebo ryža – namiesto toho, aby ste ich rovno vyšmarili do koša, rozohrejte panvicu, pridajte len trošičku oleja alebo masla a opečte ich. Pri oboch, cestovinách aj ryži sa odparí zbytočná voda a osmaženie dodá obom pevnejšiu, ba priam chrumkavejšiu konzistenciu. Možno to nebude určené na jedlo, ktoré ste plánovali, ale pokojne môžete vymyslieť niečo iné.

Mäso nehnedne, ale púšťa vodu – vypnite sporák a stiahnite mäso z panvice alebo grilu. Nechajte ho trošku vychladnúť a následne suchou papierovou utierkou odstráňte prebytočnú vodu. Následne panvicu znovu rozpáľte, pridajte trošku oleja a mäso znovu sprudka opečte.

Hrudky v ceste na koláč – také čosi sa najčastejšie stane, keď sa suroviny spolu pekne nevymiešajú. Dôvodom je zvyčajne, že ste jednu z nich pridávali príliš studenú. Áno, pri príprave cesta by všetky suroviny mali byť pri izbovej teplote. Pri ceste je však ľahká pomoc. Do väčšieho hrnca dajte vodu a nechajte ohriať na sporáku. Misku s cestom ponorte do nej a zľahka miešajte, kým hrudky nezmiznú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #varenie #jedlo #chyba

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....