Stalo sa aj vám už v kuchyni, že ste pripravovali jedlo či suroviny na obľúbenú pochúťku a nezvládli ste to podľa predstáv. Niekedy sa nedá robiť nič iné, iba jedlo vyhodiť. Ale sú aj momenty, v ktorých sa to ešte dá zachrániť.
Ako píše magazín Good Housekeeping, existuje pár trikov, ktoré pomôžu v každej kuchyni. Medzi ne patria aj nasledovné:
Rozvarené cestoviny alebo ryža – namiesto toho, aby ste ich rovno vyšmarili do koša, rozohrejte panvicu, pridajte len trošičku oleja alebo masla a opečte ich. Pri oboch, cestovinách aj ryži sa odparí zbytočná voda a osmaženie dodá obom pevnejšiu, ba priam chrumkavejšiu konzistenciu. Možno to nebude určené na jedlo, ktoré ste plánovali, ale pokojne môžete vymyslieť niečo iné.
Mäso nehnedne, ale púšťa vodu – vypnite sporák a stiahnite mäso z panvice alebo grilu. Nechajte ho trošku vychladnúť a následne suchou papierovou utierkou odstráňte prebytočnú vodu. Následne panvicu znovu rozpáľte, pridajte trošku oleja a mäso znovu sprudka opečte.
Hrudky v ceste na koláč – také čosi sa najčastejšie stane, keď sa suroviny spolu pekne nevymiešajú. Dôvodom je zvyčajne, že ste jednu z nich pridávali príliš studenú. Áno, pri príprave cesta by všetky suroviny mali byť pri izbovej teplote. Pri ceste je však ľahká pomoc. Do väčšieho hrnca dajte vodu a nechajte ohriať na sporáku. Misku s cestom ponorte do nej a zľahka miešajte, kým hrudky nezmiznú.