Čo na cestoviny? Čerstvý špenát a bazalku, k tomu chutnú ricottu!

06.02.2019 09:00

Tip na rýchlu večeru bez mäsa? Pripravte si penne s bazalkou, špenátom a ricottou.

Špenát s ricottou je overenou kombináciou, ktorá na cestovinách nesklame. Pridajte ešte bazalku a chutnú večeru máte hotovú raz-dva! Prinášame recept:

Penne s bazalkou, špenátom a  ricottou.
Penne s bazalkou, špenátom a ricottou. Autor: SHUTTERSTOCK

Potrebujeme:

  • 300 g celozrnných cestovín (napríklad penne)
  • 2 PL olivového oleja
  • 70 ml citrónovej šťavy
  • 25 g strúhaného parmezánu
  • 15 g čerstvých lístkov bazalky
  • 100 g čerstvých špenátových listov
  • 100 g ricotty
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Ako na to?

  • Cestoviny uvaríme v slanej vode.
  • Olej, citrónovú šťavu, parmezán, soľ a korenie premiešame v miske a vmiešame k cestovinám.
  • Pridáme natrhané listy čerstvého špenátu a bazalky.
  • Naberieme na tanier a ozdobíme ricottou.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Páči sa Vám tento článok? Prosíme podporte kvalitnú žurnalistiku.

Cieľom denníka Pravda a jeho internetovej verzie je prinášať Vám každý deň aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá, ďalšie užitočné a praktické informácie ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť Poslať SMS Predplatiť denník
#špenát #penne #ricotta
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku