Čo na cestoviny? Čerstvý špenát a bazalku, k tomu chutnú ricottu!

06.02.2019 09:00

Tip na rýchlu večeru bez mäsa? Pripravte si penne s bazalkou, špenátom a ricottou.

Špenát s ricottou je overenou kombináciou, ktorá na cestovinách nesklame. Pridajte ešte bazalku a chutnú večeru máte hotovú raz-dva! Prinášame recept:

Penne s bazalkou, špenátom a  ricottou.
Penne s bazalkou, špenátom a ricottou. Autor: SHUTTERSTOCK

Potrebujeme:

  • 300 g celozrnných cestovín (napríklad penne)
  • 2 PL olivového oleja
  • 70 ml citrónovej šťavy
  • 25 g strúhaného parmezánu
  • 15 g čerstvých lístkov bazalky
  • 100 g čerstvých špenátových listov
  • 100 g ricotty
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Ako na to?

  • Cestoviny uvaríme v slanej vode.
  • Olej, citrónovú šťavu, parmezán, soľ a korenie premiešame v miske a vmiešame k cestovinám.
  • Pridáme natrhané listy čerstvého špenátu a bazalky.
  • Naberieme na tanier a ozdobíme ricottou.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#špenát #penne #ricotta
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Nezabúdajte, že aj vaše pracovné prostredie musí zdravo pôsobiť.
Počúvajte to, čo hovoria v práci...

+ Ak ste vyčerpaný, oddýchnite si a zrelaxujte svoje telo aj myseľ.
Kontrolujte sa, občas by ste sa mali...