Špenát s ricottou je overenou kombináciou, ktorá na cestovinách nesklame. Pridajte ešte bazalku a chutnú večeru máte hotovú raz-dva! Prinášame recept:
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 300 g celozrnných cestovín (napríklad penne)
- 2 PL olivového oleja
- 70 ml citrónovej šťavy
- 25 g strúhaného parmezánu
- 15 g čerstvých lístkov bazalky
- 100 g čerstvých špenátových listov
- 100 g ricotty
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Ako na to?
- Cestoviny uvaríme v slanej vode.
- Olej, citrónovú šťavu, parmezán, soľ a korenie premiešame v miske a vmiešame k cestovinám.
- Pridáme natrhané listy čerstvého špenátu a bazalky.
- Naberieme na tanier a ozdobíme ricottou.