Základným predpokladom na udržanie zdravia i hmotnosti je pravidelné a vyvážené jedlo s dostatkom všetkých živín. Je veľa ľudí, ktorí sú obézni, a napriek tomu trpia podvýživou, a to práve v dôsledku nekvalitného stravovanie s prázdnymi kalóriami. Preto treba jesť dostatočne veľké porcie, aby sme nemali hlad a telo si potom neukladalo všetko, čo zjeme, do tukových zásob. No a pozor na alkohol – obsahuje veľké množstvo cukru, navyše jeho konzumácia obmedzuje regeneráciu svalov po cvičení a spomaľuje tak schopnosť tela odbúravať tuk.
Cícerová bomba
Pri zdravom stravovaní netreba zabúdať na strukoviny. Napríklad stačí nechať cícer namočený cez noc (alebo použiť cícer z plechovky), zmiešať s paradajkami a mozzarellou, dochutiť zálievkou z bazalky, citrónovej šťavy a olivového oleja.
Sladké zdravie
Ak nedokážeme odolať sladkému – existujú aj zdravé možnosti – napríklad verzia nutelly – stačí rozmixovať avokádo, banán a posypať kvalitným kakaom. Dosladiť to môžeme medom alebo napríklad agávovým sirupom.
Správne dávky potravín
Za deň by sme mali zjesť 600 gramov zeleniny a ovocia – 400 gramov zeleniny a 200 gramov ovocia. Ľahko sa dá zistiť, že túto dávku ovocia predstavujú zhruba dva banány a dávkou zeleniny je zas malá vanička cherry paradajok a celá uhorka.