Torta ako malé umelecké dielo? Nemajte z toho strach

Cake designer, alebo dizajnér zákuskov a tort Petra Tóthová povýšila cukrárstvo na umenie.

19.12.2018 11:00
Petra Tóthová Foto:
Dizajnérka zákuskov a tort Petra Tóthová.
debata

Možno vás čaká počas sviatkov návšteva či rodinná udalosť, na ktorej by ste sa chceli predviesť v najlepšom svetle. Pečiete síce rada, ale so zdobením vašich výtvorov toľko skúseností nemáte. Môžete sa to naučiť, s trochou trpezlivosti sa dopracujete k želaným výsledkom. Nechajte sa inšpirovať Petrou Tóthovou.

V knihe Sladké zdobenie prináša ukážku toho najvyššieho cukrárskeho remesla. Pri príprave svojich dezertov kladie dôraz na vysokú kvalitu a medzinárodné receptúry, ktoré si priniesla nielen z päťročného pobytu v Dubaji, ale aj z ciest po celom svete.

Sladké zdobenie
Vo svojom portfóliu má aj tortu podľa receptúry dvornej cukrárky britského kráľovského dvora Fiony Cairns, ktorá pripravila svadobnú tortu pre kráľovské výsosti Princa Wiliama a Vojvodkyňu Kate.

Kniha obsahuje množstvo receptov aj ich presné postupy, doplnené fotografiami z procesu výroby. Podľa knihy je možné zvládnuť aj pomerne náročné vizuálne kreácie, naučiť sa krok po kroku vytvárať jednotlivé spôsoby zdobenia.

Petra Tóthová sa vo svojom rtemesle neustále zdokonaľuje. Naposledy sa zúčastnila kurzov v najlepšej kuchárskej škole na svete v Le Cordon Bleu London v New Yorku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #torty #Petra Tóthová #Sladké zdobenie

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....