Strážite si líniu alebo ste v „odľahčenom“ stravovacom režime? Potom zabudnite na vysmážanie a zvoľte radšej pečenú rybu. A potom si tročka zaexperimentujte a pripravte batátovo-tekvicový šalát.
Pečerý prstuh na rozmaríne
Foto: Keto Diet
Potrebujeme:
- 4 pstruhy
- 2 citróny
- 4 lyžice olivového oleja soľ
- rozmarín
Ako na to?
- Pstruha posolíme i zvnútra, pokvapkáme citrónom a olivovým olejom.
- Navrch môžeme dať plátky citrónu a poukladáme vetvičky rozmarínu a dáme piecť.
- Plech je dobré vystlať papierom na pečenie.
Batátovo-tekvicový šalát
Potrebujeme:
- 2 maslové tekvice alebo 1 maslová a 1 hokaido
- 2 väčšie batáty
- 4 vajíčka
- zväzok jarnej cibuľky kyslé uhorky
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice majonézy soľ
- korenie
Ako na to?
- Tekvice obkrájame, vydlabeme a nakrájame na rovnako malé kocky. Rovnako ošúpeme batáty a nakrájame.
- Všetko uvaríme v osolenej vode asi 10 min.
- Medzitým uvaríme vajíčka natvrdo, olúpeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájame jarnú cibuľku a aj kyslé uhorky podľa chuti.
- Všetko zmiešame, osolíme, okoreníme, dochutíme horčicou a majonézou.