Vianočná ryba a šalát trocha inak, menej kaloricky

10.12.2018 09:00

Ryby ani šalátu sa počas štedrovečernej večere vzdať nemusíte. Ale zvoľte ľahšiu verziu, ponúkame recept.

Strážite si líniu alebo ste v „odľahčenom“ stravovacom režime? Potom zabudnite na vysmážanie a zvoľte radšej pečenú rybu. A potom si tročka zaexperimentujte a pripravte batátovo-tekvicový šalát.

Pečerý prstuh na rozmaríne

Pečerý prstuh na rozmaríne a batátovo-tekvicový...
Pečerý prstuh na rozmaríne a batátovo-tekvicový šalát. Autor: Keto Diet

Potrebujeme:

  • 4 pstruhy
  • 2 citróny
  • 4 lyžice olivového oleja soľ
  • rozmarín

Ako na to?

  • Pstruha posolíme i zvnútra, pokvapkáme citrónom a olivovým olejom.
  • Navrch môžeme dať plátky citrónu a poukladáme vetvičky rozmarínu a dáme piecť.
  • Plech je dobré vystlať papierom na pečenie.

Batátovo-tekvicový šalát

Potrebujeme:

  • 2 maslové tekvice alebo 1 maslová a 1 hokaido
  • 2 väčšie batáty
  • 4 vajíčka
  • zväzok jarnej cibuľky kyslé uhorky
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice majonézy soľ
  • korenie

Ako na to?

  • Tekvice obkrájame, vydlabeme a nakrájame na rovnako malé kocky. Rovnako ošúpeme batáty a nakrájame.
  • Všetko uvaríme v osolenej vode asi 10 min.
  • Medzitým uvaríme vajíčka natvrdo, olúpeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájame jarnú cibuľku a aj kyslé uhorky podľa chuti.
  • Všetko zmiešame, osolíme, okoreníme, dochutíme horčicou a majonézou.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#šalát #pstruh #bataty
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Počúvajte rady starších a skúsenejších, nevyhýbajte sa im.
Nájdete si lepšiu banku ako doteraz a založíte...

+ Aj pri pozeraní televízie si môžete dostatočne oddýchnuť.
Kladiete na seba príliš vysoké nároky, ktoré...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk