Vianočná ryba a šalát trocha inak, menej kaloricky

Ryby ani šalátu sa počas štedrovečernej večere vzdať nemusíte. Ale zvoľte ľahšiu verziu, ponúkame recept.

10.12.2018 09:00
debata

Strážite si líniu alebo ste v „odľahčenom“ stravovacom režime? Potom zabudnite na vysmážanie a zvoľte radšej pečenú rybu. A potom si tročka zaexperimentujte a pripravte batátovo-tekvicový šalát.

Pečerý prstuh na rozmaríne

Pečerý prstuh na rozmaríne a batátovo-tekvicový... Foto: Keto Diet
pstruh, šalát, batáty, ryba Pečerý prstuh na rozmaríne a batátovo-tekvicový šalát.

Potrebujeme:

  • 4 pstruhy
  • 2 citróny
  • 4 lyžice olivového oleja soľ
  • rozmarín

Ako na to?

  • Pstruha posolíme i zvnútra, pokvapkáme citrónom a olivovým olejom.
  • Navrch môžeme dať plátky citrónu a poukladáme vetvičky rozmarínu a dáme piecť.
  • Plech je dobré vystlať papierom na pečenie.

Batátovo-tekvicový šalát

Potrebujeme:

  • 2 maslové tekvice alebo 1 maslová a 1 hokaido
  • 2 väčšie batáty
  • 4 vajíčka
  • zväzok jarnej cibuľky kyslé uhorky
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice majonézy soľ
  • korenie

Ako na to?

  • Tekvice obkrájame, vydlabeme a nakrájame na rovnako malé kocky. Rovnako ošúpeme batáty a nakrájame.
  • Všetko uvaríme v osolenej vode asi 10 min.
  • Medzitým uvaríme vajíčka natvrdo, olúpeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájame jarnú cibuľku a aj kyslé uhorky podľa chuti.
  • Všetko zmiešame, osolíme, okoreníme, dochutíme horčicou a majonézou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pstruh #šalát #bataty

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...