Už je čas na voňavé pečené jabĺčka! Máte chuť?

Vôňa škorice a pečených jabĺk patria k zimej pohode. Vyskúšajte náš recept.

26.11.2018 09:00
debata

Možno ste pečené jabĺčka ešte nepripravovali. Nemajte z toho strach, zvládnete to aj ako cukrárka – začiatočníčka. Ponúkame recept.

Ochutnali ste už pečené jablká? Foto: SHUTTERSTOCK
jablko, pečenie Ochutnali ste už pečené jablká?

Potrebujeme:

  • 4 stredne veľké jabĺčka
  • 60 g marcipánu
  • 40 g mandlí alebo hrozienok (podľa chuti)
  • 20 g masla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipku škorice
  • citrónovú šťavu

Ako na to?

  • Z jabĺčok vyrežte jadrovník, spodok jabĺčka odrežte tak, aby pekne stálo.
  • Jablko potrite citrónovou šťavou.
  • V miske vymiešajte marcipán, maslo, vanilkový cukor a mandle na jednoliatu hmotu.
  • Hmotou naplňte jabĺčka a nechajte piecť v rúre na 200 stupňov Celzia 25 minút.
  • Pred podávaním ich posypte škoricou podľa chuti.
  • K pečeným jabĺčkam sa hodí vanilkový krém.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #zima #pečené jablko

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...