Už je čas na voňavé pečené jabĺčka! Máte chuť?

, 26.11.2018 09:00

Vôňa škorice a pečených jabĺk patria k zimej pohode. Vyskúšajte náš recept.

Možno ste pečené jabĺčka ešte nepripravovali. Nemajte z toho strach, zvládnete to aj ako cukrárka – začiatočníčka. Ponúkame recept.

Ochutnali ste už pečené jablká?
Ochutnali ste už pečené jablká? Autor: SHUTTERSTOCK

Potrebujeme:

  • 4 stredne veľké jabĺčka
  • 60 g marcipánu
  • 40 g mandlí alebo hrozienok (podľa chuti)
  • 20 g masla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipku škorice
  • citrónovú šťavu

Ako na to?

  • Z jabĺčok vyrežte jadrovník, spodok jabĺčka odrežte tak, aby pekne stálo.
  • Jablko potrite citrónovou šťavou.
  • V miske vymiešajte marcipán, maslo, vanilkový cukor a mandle na jednoliatu hmotu.
  • Hmotou naplňte jabĺčka a nechajte piecť v rúre na 200 stupňov Celzia 25 minút.
  • Pred podávaním ich posypte škoricou podľa chuti.
  • K pečeným jabĺčkam sa hodí vanilkový krém.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#recept #zima #pečené jablko
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Nezabúdajte na vitamíny, potrebujete posilniť váš imunitný systém.
Dodržiavajte pracovnú dobu a...

+ Zabudnite na koláče, doprajete si ich nabudúce.
Nebuďte lenivý a dnes zvládnete viac ako si myslíte.