Možno ste pečené jabĺčka ešte nepripravovali. Nemajte z toho strach, zvládnete to aj ako cukrárka – začiatočníčka. Ponúkame recept.

Potrebujeme:
- 4 stredne veľké jabĺčka
- 60 g marcipánu
- 40 g mandlí alebo hrozienok (podľa chuti)
- 20 g masla
- 1 balíček vanilkového cukru
- štipku škorice
- citrónovú šťavu
Ako na to?
- Z jabĺčok vyrežte jadrovník, spodok jabĺčka odrežte tak, aby pekne stálo.
- Jablko potrite citrónovou šťavou.
- V miske vymiešajte marcipán, maslo, vanilkový cukor a mandle na jednoliatu hmotu.
- Hmotou naplňte jabĺčka a nechajte piecť v rúre na 200 stupňov Celzia 25 minút.
- Pred podávaním ich posypte škoricou podľa chuti.
- K pečeným jabĺčkam sa hodí vanilkový krém.