Oboje, aj brokolica, aj karfiol obsahujú látky, ktoré sa podieľajú na detoxikačných procesoch. Konzumáciou prispievame k detoxifikácii pečene, čo sa následne prejaví na lepšom fungovaní tele, väčšej energii a tiež štíhlejšej línii.
Práve brokolicu a karfiol zaradili niektorí výživoví odborníci medzi potraviny, ktoré je dobré konzumovať čo najčastejšie. Ideálny spôsob je pridávať ich ako prílohy k mäsitým jedlám, prípadne ich konzumovať samostatne.
Samozrejme, vždy je rozumnejšie obe zeleniny spracovať šetrne a čo najzdravším spôsobom. Namiesto oleja je lepšia para, namiesto smaženia zase varenie.
Brokolica obsahuje množstvo vitamínu C a K, v tele pomáha pri tvorbe kolagénu, čím zlepšuje stav kostí a tiež svalov. Zároveň vďaka obsahu vitamínu C je skvelým antioxidantom a chráni telo pred voľnými radikálmi.
V prípade karfiolu platí, že jeho obsiahnuté vitamíny a minerály napomáhajú telu s detoxikačnými procesmi. Pôsobí priaznivo na funkciu mozgu a podieľa sa aj na zlepšení funkcie srdca.