Brokolica a karfiol - toto je dobrý dôvod, prečo ich jesť! A nejde len o líniu

V slovenských domácnostiach sa s nimi narába relatívne často, ale nie každý túto zeleninu konzumuje. Urobiť jej reklamu? Potom by ste mali vedieť nasledovné.

24.11.2018 08:00
brokolica Foto:
Brokolica.
debata (1)

Oboje, aj brokolica, aj karfiol obsahujú látky, ktoré sa podieľajú na detoxikačných procesoch. Konzumáciou prispievame k detoxifikácii pečene, čo sa následne prejaví na lepšom fungovaní tele, väčšej energii a tiež štíhlejšej línii.

Práve brokolicu a karfiol zaradili niektorí výživoví odborníci medzi potraviny, ktoré je dobré konzumovať čo najčastejšie. Ideálny spôsob je pridávať ich ako prílohy k mäsitým jedlám, prípadne ich konzumovať samostatne.

Samozrejme, vždy je rozumnejšie obe zeleniny spracovať šetrne a čo najzdravším spôsobom. Namiesto oleja je lepšia para, namiesto smaženia zase varenie.

Brokolica obsahuje množstvo vitamínu C a K, v tele pomáha pri tvorbe kolagénu, čím zlepšuje stav kostí a tiež svalov. Zároveň vďaka obsahu vitamínu C je skvelým antioxidantom a chráni telo pred voľnými radikálmi.

V prípade karfiolu platí, že jeho obsiahnuté vitamíny a minerály napomáhajú telu s detoxikačnými procesmi. Pôsobí priaznivo na funkciu mozgu a podieľa sa aj na zlepšení funkcie srdca.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pečeň #zdravie #karfiol #brokolica #línia

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...