Nedeľný obed

Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas.

18.11.2018 14:00
Pstruh plnený lososom s teplým šošovicovým šalátom Foto: ,
Pstruh plnený lososom s teplým šošovicovým šalátom.
debata

Stôl sa vtedy oblieka do elegantnejších šiat, ale prím hrá jedlo pripravované s láskou a nadšením. Nedeľa praje tradíciám, ale je aj vhodnou príležitosťou vyskúšať niečo nové. Prečo by to nemohli byť špeciality z našej hotelovej kuchyne?

Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou

Na 4 porcie potrebujeme:
4 husacie stehná, 2 biele pečivá, 1 čerstvá červená paprika, 1 tekvica hokaido, 2 vajcia, 1 kompótová baby hruška, 200 g baby cvikly, 200 g varených zemiakov, 100 g polohrubej múky, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masla, 100 g smotany na šľahanie, 30 g petržlenovej vňate, 150 g strúhanky, 150 g mlieka, 800 g slnečnicového oleja
Postup:
1. Chlebová plnka: Biele pečivo (rožky) nakrájame na malé kocky, ktoré zvlhčíme mliekom, pridáme nadrobno pokrájanú červenú papriku, soľ, korenie a vajíčko, premiešame a necháme postáť.
2. Husacie stehná: Husacie stehná vykostíme, osolíme a okoreníme, naplníme plnkou a zvinieme, spevníme ihlou a dáme do pekáča. Stehná zalejeme olejom tak, aby boli ponorené. Pečieme v rúre 3 hodiny pri teplote 70 °C. Tekvicové pyré: Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Nakrájame na rovnaké kúsky, osolíme a pokvapkáme olejom. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 140 °C hodinu. Po upečení ešte teplú tekvicu rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme podľa potreby a zjemníme maslom.
3. Baby cviklu uvaríme v osolenej vode, uvarenú ju pred podávaním restujeme s hruškami na masle. Petržlenové krokety: Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme múku, vajce a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Z cesta tvarujeme guľky, ktoré obalíme v trojobale a vypražíme v oleji.

Pstruh plnený lososom s teplým šošovicovým šalátom

Na 4 porcie potrebujeme:
8 filiet pstruha, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 1 cibuľa, 50 g smotany na šľahanie, 200 g filety lososa, 150 g šošovice, 1 mrkva, 1/2 menšieho zeleru, 500 ml zeleninového vývaru, 4 morské riasy, 4 batáty, 100 g olivového oleja
Postup:
1. Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko restujeme, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, osolíme a podlejeme zeleninovým vývarom, podusíme 10 minút. Pridáme uvarenú šošovicu a dochutíme.
2. Batáty: Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode, pred podávaním pečieme v kontaktnom grile. Pstruh: Filety zo pstruha vykostíme a orežeme do požadovaného tvaru. Obrezky z ryby rozmixujeme s vajíčkom a so smotanou, túto zmes budeme používať ako spojivo.
3. Pripravenú filetu pstruha potrieme zmesou, dáme plátok morskej riasy, znova potrieme, dáme kúsok lososa a za pomoci potravinovej fólie zrolujeme. Varíme vo vodnom kúpeli pri teplote 60 °C 2 hodiny.

Recepty pripravil Peter Pikovský, šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #husacina #šošovica #losos #pstruh #plnka #nedeľný obed

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...