Maslová tekvica prekvapí lahodnou chuťou. Vyskúšajte jednoduchý a rýchly recept, zapečte ju s pórom a syrom!
Potrebujeme:
- 600 g maslovej tekvice
- 1 pór
- soľ, korenie
- muškátový oriešok
- 6 vetvičiek tymiánu
- 200 ml smotany
- 100 g syru ementál
- trocha masla
Ako na to?
- Tekvicu ošúpte, prekrojte na polovicu, zbavte jadierok. Potom pokrájate na menšie kúsky.
- Tekvicu povarte v slanej vode – 6 minút. Potom ju nechajte vysušiť.
- Potom vložte do vody krúžky póru a blanšírujte 2 minúty.
- Zapekaciu misu vymastite maslom, poukladajte do nej kúsky tekvice aj póru.
- Zeleninu zalejte smotanou, potom pridajte strúhaný muškátový oriešok, soľ a korenie.
- Lístky tymiánu oddeľte od vetvičky a posypte nimi zmes. Napokon posypte strúhaným syrom a pečte v rúre 25 minút pri 180 stupňoch Celzia.
- Podávajte!
- 1 porcia obsahuje 385 kcal