Čas na zmenu! Maslová tekvica zapečená s pórom

19.11.2018 17:00
Tekvica, zapekaná tekvica
Tekvica zapekaná s pórom. Autor:

Už máte dosť mäsa? Jeseň praje tekviciam, zapečte ju so syrom a pórom.

Maslová tekvica prekvapí lahodnou chuťou. Vyskúšajte jednoduchý a rýchly recept, zapečte ju s pórom a syrom!

Potrebujeme:

  • 600 g maslovej tekvice
  • 1 pór
  • soľ, korenie
  • muškátový oriešok
  • 6 vetvičiek tymiánu
  • 200 ml smotany
  • 100 g syru ementál
  • trocha masla

Ako na to?

  • Tekvicu ošúpte, prekrojte na polovicu, zbavte jadierok. Potom pokrájate na menšie kúsky.
  • Tekvicu povarte v slanej vode – 6 minút. Potom ju nechajte vysušiť.
  • Potom vložte do vody krúžky póru a blanšírujte 2 minúty.
  • Zapekaciu misu vymastite maslom, poukladajte do nej kúsky tekvice aj póru.
  • Zeleninu zalejte smotanou, potom pridajte strúhaný muškátový oriešok, soľ a korenie.
  • Lístky tymiánu oddeľte od vetvičky a posypte nimi zmes. Napokon posypte strúhaným syrom a pečte v rúre 25 minút pri 180 stupňoch Celzia.
  • Podávajte!
  • 1 porcia obsahuje 385 kcal

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#recept #tekvica #pór #smotana
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku