Čarovné recepty zo zdravej mrkvy

11.11.2018 14:10
raw food, mrkvová polievka
Studená mrkvová polievka, Autor:

Mrkva má v kuchyni široké využitie. Do šalátov, polievok, či k mäsu. Dusená má neodolateľnú chuť.

Nátierka z varenej mrkvy

Potrebujeme:
1 cibuľa, soľ, uvarená mrkva, 2 topené syry, vegeta, petržlenová vňať alebo iné bylinky, 150 g majonézy, 100 g šunkovej salámy, 1 kl plnotučnej horčice
Postup:
Uvarenú mrkvu nastrúhame, najlepšie najemno. Najskôr vymiešame syry, pridáme mrkvu, nadrobno nakrájanú salámu a cibuľu. Zvlášť vymiešame majonézu, soľ, horčicu a trošku vegety. Pridáme do nátierky. Nakoniec môžeme pridať trochu petržlenovej vňate či iných byliniek. Necháme chvíľu odležať.

Mrkvový nákyp so šunkou a syrom

Potrebujeme:
80 g syra ementál,160 g mrkvy,120 g smotany na šľahanie,2 vaj­cia,40 g varenej šunky,soľ,mleté čierne korenie
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. Olúpeme mrkvu a nakrájame ju na plátky. Vložíme ich do rajnice s osolenou vodou a uvaríme domäkka. Vodu zlejeme a mrkvu rozmixujeme na kašu. Šunku nakrájame najemno a pridáme mrkvovú kašu. V mise vyšľaháme vajíčka. Pridáme čerstvú smotanu, mrkvovú zmes, šunku a strúhaný ementál. Osolíme, okoreníme a zamiešame. Zmes nalejeme do formy a pečieme asi 20 minút.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#mäso #recept #mrkva #polievky #nátierky #nákyp
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Neseďte celý deň doma, choďte sa poprechádzať do prírody.
Zlepšite sa v komunikácii, vaša práca si to...

+ Nebuďte príliš vyberavý v jedle, potrebujete jesť všetko bez výnimiek.
Ak niečo neviete, obráťte sa na...