Milujete cestoviny a chudnete? Nechajte ich vychladnúť!

Radšej zvyšky zo včera ako čerstvo uvarené. Ohrievané cestoviny a ryža neovplyvnia váhu tak dramaticky a dokonca pomôžu pri chudnutí!

12.11.2018 13:00
cestoviny, pappardelle Foto:
Radšej zvyšky zo včera ako čerstvo uvarené...
debata (1)

Bez zlého svedomia

Všetci milujeme cestoviny. Žiaľ, ich konzumácia sa odrazí na našich bokoch, stehnách, bruchu… Práve preto sú nízkosacharidové diéty stále v kurze, znižuje sa tu príjem sacharidov – cestovín, ryže, zemiakov, chleba. Teraz však uzrel svetlo sveta spôsob, ako si vychutnať cestoviny bez zlého svedomia a navyše pritom redukovať váhu.

Nepríjemné kilogramy

Všetky sacharidy, ktoré trávi naše telo, sa štiepia na cukor, čo okamžite zvýši hladinu cukru v krvi. Keďže trvalo zvýšená hladina cukru v krvi je nezdravá, uvoľní sa hormón inzulín, aby ju znížil a telo dodanú energiu hneď nespotrebuje, ale uloží ju – vo forme nepríjemných kilogramov.

Ak nás prepadne hlad…

Avšak rýchle zvýšenie a zníženie hladiny cukru v krvi tiež spôsobí, že nás znova prepadne hlad. V takomto prípade sa odporúča pred jednoduchými sacharidmi (koláče, sladkosti), uprednostniť zložené sacharidy – zemiaky, cestoviny a ryžu len v malých množstvách a celozrnné produkty bohaté na vlákninu.

Menej kalórií

Zistilo sa však, že ak cestoviny vychladnú, naše telo ich „v tomto stave“ prijme iným spôsobom. A síce, akoby obsahovala viac balastných látok. Takzvaný rezistentný škrob sa v našom tráviacom systéme využije inak a na cukor sa ho premení menej. Hladina cukru sa tak nezvýši a dokonca absorbuje menej kalórií.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #sacharidy #cestoviny #hlad #inzulín

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...