Tekvica Hokkaido ako základ výborného šalátu

06.11.2018 09:00

Jeseň prináša chutné tekvice - tak prečo si z nich nepripraviť napríklad šalát? A skvelá večera je hotová!

Na šalát s pečenou tekvicou Hokkaido potrebujeme:

Šalát s balkánskym syrom a tekvicou Hokkaido.
Šalát s balkánskym syrom a tekvicou Hokkaido. Autor: SHUTTERSTOCK
  • 300 g tekvice Hokkaido
  • 75 g cibule
  • 2–4 PL olivového oleja
  • 2 PL balzamikového octu
  • morskú soľ
  • čierne korenie
  • 150 g poľného šalátu (alebo rukoly)
  • 60 g balkánskeho syru
  • 1 PL opečených slnečnicových semiačok

Ako na to?

  • Tekvicu Hokkaido zbavte semiačok a pokrájajte ju na 0,5 cm široké plátky
  • Cibuľu ošúpte a pokrájajte na drobno.
  • Tekvicu osoľte, pokvapkajte olejom a upečte – pri 200 stupňoch Celzia asi 20 minút.
  • Na panvici opečte cibuľu.
  • Upečenú tekvicu zmiešajte s cibuľou. Pridajte na kocky pokrájaný balkánsky syr, poľný šalát a premiešajte.
  • Ochuťte balzamikovým octom, soľou a korením podľa chuti, naložte do tanierov.
  • Ozdobte opečenými tekvicovými semiačkami.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#tekvica Hokkaido #tekvica #šalát #recept
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Budete sa cítiť lepšie vo svojom tele ak sa oň začnete precíznejšie starať.
Zadajte si cieľ, ktorý do...

+ Vyberajte pre svoje telo len overené prírodné produkty.
Mali by ste začať v práci recyklovať odpad, skúste...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk