Chcete si oddýchnuť od mäsa? Potom si pripravte lahodnú zeleninu pečenú v rúre, k nej si vymiešajte chutný dip.
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 1 kg sladkých zemiakov
- 500 g zelenej kápie
- 250 šampiňónov
- 300 g cherry paradajok
- 3 vetvičky rozmarínu
- 4 strúčiky cesnaku
- 40 ml olivového oleja
- morskú soľ
- čierne korenie
- 1 ČL sladkej červenej papriky
- 250 g smotanového syra v črievku
- 50 ml smotany
- 2 malé čili papričky
- soľ
Ako na to?
- Rúru na pečenie predhrejte na 200 stupňov Celzia.
- Sladké zemiaky pokrájajte na malé kocky. Ostatnú zeleniny takisto pokrájajte.
- Na plech položte papier na pečenie, potrite olivovým olejom. Pokrájanú zeleniny uložte na papier, posypte soľou, čiernym korením a rozmarínom. Premiešajte a pečte 30 minút.
- Medzitým si pripravte dip.
- Syr a smotanu zmiešajte, pridajte papriku a na jeno pokrájané čili papričky podľa chuti. Všetko premiešajte, aby vznikol lahodný krémový dip. Podávajte k pečenej zelenine.