Rýchla bezmäsitá večera! Pripravte si šampiňóny, bylinky a parmezán

Máte už mäsa plné zuby? Chce to zmenu! Pripravte si zapečené šampiňóny, pochutnáte si.

24.10.2018 11:00
debata

Recept poteší aj vegetariánov, pripravte si na večeru zapečené šampiňóny s parmezánom a bylinkami.

Šampiňóny plnené syrom a bylinkami posypané... Foto: SHUTTERSTOCK
šampiňóny Šampiňóny plnené syrom a bylinkami posypané parmezánom.

Potrebujeme:

  • 6 veľkých šampiňónov
  • 80 g vlašských orechov – opečených
  • 90 g mäkkého syra
  • 20 g masla
  • bylinky podľa chuti (tymián, rozmarín, šalvia…)
  • 6 ČL parmezánu

Ako na to?

  • Vlašské orechy pokrájajte, vložte do misky.
  • Mäkký syr vytlačte k orechom, pridajte maslo, poriadne premiešajte.
  • Pridajte bylinky podľa chuti – šalviu, tymián alebo rozmarín, premiešajte.
  • Zmesou naplňte hlavičky veľkých šampiňónov, posypte strúhaným parmezánom.
  • Pečte v rúre 20 minút pri 180 stupňoch Celzia, podávajte.

1 porcia obsahuje 585 kcal

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #orechy #parmezán #šampiňón #vegeratiánsky recept

+ Nemusíte mať výčitky z jedla ste predsa na dovolenke, doprajte si.
Na pohovore so šéfom...

+ S úsmevom vám to pôjde lepšie a zabudnete na starosti, ktoré máte.
S financiami narábajte opatrne,...